Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Primitivan istup HDZ-ova vijećnika šokirao sve tijekom Županijske skupštine

I HDZ se odmah ispričao zbog skandalozne izjave svoga vijećnika

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs odmah je oštro osudio izjavu vijećnika, a pridružili su mu se i ostali članovi koalicije
1/2
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ponašate se kao polaznici V. OŠ, rekao je Vranjić misleći na djecu s teškoćama

Neprimjereno vladanje i nedopustivo vrijeđanje obilježilo je izvanrednu sjednicu bjelovarsko-bilogorske Županijske skupštine, koju je zatražila oporba, HDZ, HSS i HSLS zahtijevajući da se vijećnici hitno očituju o polugodišnjem izvršenju županijskog proračuna, poslovanju ŽUC-a i Bjelovarsko-bilogorskih voda za prošlu godinu, tvrdeći da se ne poštiva plan rada Županijske skupštine. Od samoga početka sjednicu je pratilo stotine replika, negodovanja i ispravaka netočnih navoda, a nakon što je na kraju većinom glasova usvojen besplatni rad saziva Županijske skupštine, Županija je predložila i svoje točke dnevnog reda.

Spona Bjelovar Počeo projekt lakšeg uključivanja u društvo osoba s invaliditetom te nacionalnih manjina Uz “Sponu” 80 nezaposlenih osoba lakše će do radnog mjesta

Ponovio teške riječi

Neke od njih nimalo se nisu svidjele oporbi koja je na prijedlog ostala suzdržana, za što su ih vladajući prozvali da su protiv projekata i napretka. No politika je pala u drugi plan kada je HDZ-ov vijećnik Ivica Vranjić s govornice izrekao teške riječi.

Foto: Ivona Ćuk

– Ponašate se kao polaznici V. osnovne škole – ljutito je uzviknuo Vranjić čak dva puta.

Naime, riječ je o bjelovarskoj školi koju pohađaju učenici s posebnim potrebama koji su, ni krivi ni dužni, odjednom postali predmet primitivne izjave HDZ-ova vijećnika koji je za svaki slučaj poruku ponovio. Izjavu je odmah osudio župan Damir Bajs oštro reagiravši, kao i vijećnici većinske koalicije koji su izjavu nazvali nečuvenom. Rečenica je to koja je uspjela zasjeniti niz neprimjerenih izjava, dobacivanja, a u cijeloj priči jedine su žrtve učenici V. osnovne škole koji nikako ne pripadaju u kontekst izjave vijećnika Vranjića.

Ministrica Divjak: Nedopustivo!

– Oni nisu birali svoje teškoće, ali mi možemo birati kako ćemo se odnositi prema njihovim teškoćama. Učenici V. osnovne škole jedna su od najranjivijih skupina djece u društvu i skupina koja je u isto vrijeme u potpuno nepovoljnom položaju u društvu. O njima se s razlogom vodi posebna briga, a stav koji se prezentira o našim učenicima direktno utječe na njihovu kvalitetu života. Cijeli tim V. OŠ nastoji izvući iz učenika ono što oni mogu i žele, gledamo ih s pozicije njihovih mogućnosti. Civiliziranost se testira u brizi o onima koji su ranjivi i u nepovoljnom položaju. Javnu izjavu tog tipa strogo osuđujem – kazala je ravnateljica V. OŠ Jasmina Vuković šokirana izjavom.

Zimske službe BBŽ-a smotra vozila zimske službe Svih 26 kamiona ralica spremno za čišćenje 1179 km cesta

Na ispad je reagirala i ministrica Blaženka Divjak.

– Prije svega, nedopustivo je da se u dnevno-političke svrhe koristi bilo što što može uvrijediti ili stigmatizirati bilo koga, Upravo suprotno, moraju se koristiti pozitivni primjeri. Kada je riječ o stigmatizaciji, smatram da svi moramo raditi na tome da zaštitimo učenike, učitelje i njihove roditelje, osobito ako je riječ o ranjivim skupinama – kazala je Divjak koja apelira da se djeca s teškoćama ne koriste u dnevno-političke svrhe.

Od istupa se ogradio Klub vijećnika HDZ-a koji je u priopćenju naglasio da je vijećnik nepromišljenom izjavom uvukao učenike u kontekst političke borbe koja se u tom trenutku vodila u Skupštini.

– Izražavamo žaljenje zbog nepromišljenih i neprimjerenih riječi našeg vijećnika – piše u priopćenju s potpisom predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Silvestara Štefovića.

bjelovarsko-bilogorska županija Zbog Vladina limita mogle bi propasti tri milijarde € Bjelovarski srednjoškolci PROJEKT “ZNAJUĆI PROŠLOST U SIGURNIJU BUDUĆNOST” Za pobjedu na testu o Domovinskom ratu nagrada put u Vukovar