Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PROJEKT “ZNAJUĆI PROŠLOST U SIGURNIJU BUDUĆNOST”

Za pobjedu na testu o Domovinskom ratu nagrada put u Vukovar

Bjelovarski srednjoškolci
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ove godine test je pisalo 1150 učenika, a dosad njih više od 28.000, a na putovanje u Vukovar kao nagradu za najbolje rezultate išlo je njih više od 5500

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i predsjednik UHDDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije Stipe Šola posjetili su učenike Gimnazije Bjelovar koji su pisali test znanja o Domovinskom ratu u sklopu projekta “Znajući prošlost u sigurniju budućnost”.

bjelovarsko-bilogorska županija Zbog Vladina limita mogle bi propasti tri milijarde €

Naime, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Bjelovarsko-bilogorske županije već četrnaestu godinu provodi ovaj projekt koji obuhvaća učenike svih drugih razreda županijskih srednjih škola, ove godine njih 1150.

Razredi koji postignu najbolje rezultate na testu znanja bit će nagrađeni putovanjem u Vukovar povodom Dana sjećanja na vukovarsku tragediju 18. studenoga. Tijekom 13 godina provođenja projekta test znanja o Domovinskom ratu pisalo je više od 28.000 učenika, a na putovanje u Vukovar kao nagradu za najbolje rezultate išlo je njih više od 5500.

'Vukovi' krenuli na biciklistički maraton Sisak - Vukovar KATEGORIJE u čast poginulim hrvatskim braniteljima 'Vukovi' krenuli na biciklistički maraton Sisak - Vukovar

Time se i ispunjava cilj projekta, očuvanje istine i digniteta Domovinskog rata, ali i približavanje učenicima najvažnijih zbivanja vezanih uz povijest nastanka neovisne i suverene Republike Hrvatske.

– Veseli me to što su sve naše srednje škole uključene u ovaj projekt, što postoji zainteresiranost naših srednjih škola za saznanja o Domovinskom ratu te što će oni najbolji moći posjetiti Vukovar i tamo iz prve ruke vidjeti što znači Domovinski rat u jednom okruženju koje još uvijek podsjeća na ona vremena iz devedesetih – rekao je prilikom posjeta Gimnaziji župan Damir Bajs.

Suradnja gradova Karlovca i Vukovara Prijateljstvo Karlovca i Vukovara Školarci započeli suradnju, pa nastavili gradonačelnici