Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
u čast poginulim hrvatskim braniteljima

'Vukovi' krenuli na biciklistički maraton Sisak - Vukovar

'Vukovi' krenuli na biciklistički maraton Sisak - Vukovar KATEGORIJE
1/15
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Karavanu je organizirala biciklistička ekipa "Kraljevi" iz Siska, kojoj je to prvi maraton u Vukovar, ali se, kako ističe njezin predsjednik Fran Jerkić, nadaju da će to postati tradicija

U počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Vukovaru, iz Siska je u petak ujutro krenuo trodnevni biciklistički maraton "Sisak za Vukovar".

Karavanu je organizirala biciklistička ekipa "Kraljevi" iz Siska, kojoj je to prvi maraton u Vukovar, ali se, kako ističe njezin predsjednik Fran Jerkić, nadaju da će to postati tradicija. Podsjetio je kako je tradicija postao i biciklistički maraton koji ta udruga organizira od Siska preko Bihaća do Vodica u počast vatrogascima poginulima na Kornatima.

Islamski kulturni centar vrijedan 50,9 milijuna kuna Prva ekodžamija u ovom dijelu Europe gradi se u – Sisku

Biciklistima iz Siska putem će se pridružiti biciklisti iz Kutine, Nove Gradiške, Slavonskoga Broda, Okučana i Đakova, a u Vukovar namjeravaju stići u nedjelju, 11. studenoga oko podneva. Noćit će u školskim sportskim dvoranama u Novoj Gradiški i Đakovu, a povratak u Sisak planiran je autobusom sisačkog Autoprometa.

Kako je rekao direktor sisačkoga gradskog trgovačkog društva Darko Majić, tako Autopromet podupre mlade Siščane u bavljenju sportom te odavanju počasti braniteljima herojskog Vukovara.

Iz Siska je na put dug nešto više od 300 kilometara krenulo osam biciklista, među kojima su četiri dame.

Biciklistička karavana vozi se pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Muzej vučedolske kulture dani hrvatskog turizma Muzej vučedolske kulture primio nagradu za inovaciju godine