Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Prijateljstvo Karlovca i Vukovara

Školarci započeli suradnju, pa nastavili gradonačelnici

Suradnja gradova Karlovca i Vukovara
1/3
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je da je sa suradnicima oduševljen karlovačkom Aquatikom, karlovačkim riječnim akvarijem, jer sličan projekt planiraju i u Vukovaru

- Raduje me suradnja gradova Karlovac i Vukovar jer imamo toliko zajedničkih tema. Priču su, zapravo, započele škole, naša OŠ Turanj i vukovarska OŠ Mitnica, a nastavljaju je gradovi. Osim što ćemo nastaviti s ugošćavanjem učenika iz Vukovara, gradovi će surađivati na kulturnom, ali i na gospodarskom polju - kazao je Damir Mandić, prvi čovjek Karlovca koji je Povelju o suradnji i prijateljstvu potpisao s Ivanom Penavom, prvim čovjekom Vukovara.

Franjevci 'radimo sve što je radio sv. franjo' Otvorena vrata samostana: 'Želimo se družiti s ljudima'

Penava je naglasio da je sa suradnicima oduševljen karlovačkom Aquatikom, odnosno karlovačkim riječnim akvarijem, jer sličan projekt planiraju i u Vukovaru.

- Gradovi će se povezati i na temu Domovinskog rata, s obzirom na to da će, zahvaljujući braniteljima, naš Muzej Domovinskog rata na Turnju biti povezan u nacionalnu priču sa Spomen područjem Vukovara - dodao je Mandić.

Izložba inovacija Karlovačke inovacije na ARCA-i Svih devet inovacija dobilo nagrade - najbolji robot HS Produkta osiguran novac za komunalne projekte Planira se početi s gradnjom 5,5 km potpornih zidova na području Vukovara