Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Državni vrh na otvaranju prve novosagrađene dionice pruge u RH

Bajs: Iskorak u rješenju prometne izoliranosti županije

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Vožnja novom prugom put do Zagreba skraćuje čak 50 minuta, a inicijator ovog projekta vrijednog 260 milijuna kuna bio je župan Damir Bajs

Prvom novoizgrađenom prugom u Hrvatskoj nakon 52 godine provozao se i sam državni vrh pa je tako premijer Plenković zaključio da je to projekt koji će puno značiti građanima triju županija, Bjelovarsko-bilogorskoj, Zagrebačkoj, Koprivničko-križevačkoj.

Predstavljen prijedlog županijskog budžeta za iduću godinu Županijski budžet gotovo milijardu kuna veći u odnosu na 2013. godinu

– Građani te tri županije će s ovih 12 kilometara koji spajaju Sveti Ivan Žabno i Gradec uštedjeti 50 minuta putovanja. Mislim da je ova investicija vrijedna 260 milijuna kuna sjajan potez. Korak je to u unapređenju naše željezničke infrastrukture – istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Složio se s njime i predsjednik Hrvatskog sabora, inače Bjelovaračanin, koji vjeruje da sve Bjelovarčanke i Bjelovarčani jako dobro shvaćaju o kako se važnom projektu radi.

Inicijator projekta, župan Damir Bajs u ovom vidi iskorak prema rješenju prometne izoliranosti županije.

UGOVORI ZA 25 PROJEKATA Za sufinanciranje projekata EU i ustanova Županiji 18,6 milijuna kuna

– Ovo je prvi veliki projekt koji nas dovodi do toga da budemo prigradsko naselje grada Zagreba, a kojim se vrijeme putovanja od Bjelovara do Zagreba uvelike skraćuje. To je ono što želimo, da se Zagrepčanima koji rade u Bjelovaru omogući lakši dolazak, a ono što je najvažnije, našim studentima, radnicima, đacima omogući da žive u Bjelovaru te, ako ih posao odvede, da na najbrži mogući način dođu do Zagreba – naglasio je tijekom svečanog otvaranja pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec župan Damir Bajs.