Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gužva u vinogradima

Berba grožđa u Kutjevu

1/29
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Kutjevačka vrhunska vina mogu se kupiti u cijelom svijetu, na svih šest naseljenih kontinenata. To je odličan pokazatelj njihove kvalitete i popularnosti

U vinogradima Kutjeva d.d. već neko vrijeme traje berba grožđa. Kutjevo d.d. najveći je proizvođač vina u Hrvatskoj. Osim njega, velik je broj i malih privatnih vinograda i vinarija koje proizvode vlastita vina ili samo grožđe u kooperaciji s Kutjevom d.d.

Od vinskih sorti, najzastupljenija je graševina, ali se uzgajaju i chardonnay, pinot, muškat i druge, uglavnom bijele sorte grožđa. Kutjevačka vrhunska vina mogu se kupiti u cijelom svijetu, na svih šest naseljenih kontinenata.

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7 uvoz vina i promocija Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u "Interes za hrvatskim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja"

To je odličan pokazatelj njihove kvalitete i popularnosti. Sve to daje garanciju da proizvodnja grožđa i vina u požeškoj Zlatnoj dolini, na čijem se jednom kraju Kutjevo smjestilo, može u godinama koje dolaze samo rasti i napredovati, piše na stranici Turističke zajednice grada Kutjeva.