Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
uvoz vina i promocija Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u

"Interes za hrvatskim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja"

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7
1/6
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Bagur je kazala kako, osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, planira i uvoz iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržište na ostale dijelove SAD-a

- Interes za hrvatskim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja - istaknula je predstavnica američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovka, Mirena Bagur, na sastanku sa županom Nikolom Dobroslavićem, pročelnikom UO za gospodarstvo i more, Ivom Klaićem, te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

Ministar uprave na sastanku sa županom Župan Dobroslavić pozdravio decentralizaciju i povjeravanje poslova ‘bliže građanima’

Bangur je ovom prilikom prezentirala svoje poslovne planove za uvoz vina i promociju Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u, te istaknula kako njezina tvrtka uvozi i distribuira vina iz vinogorja Komarna na predjelu Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Kazala je i kako interes za našim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja, stoga planira osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, uvoz vina iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržište na ostale dijelove SAD-a.

Dubrovačko-neretvanska županija U 25 županijskih osnovnih škola upisano 25 đaka više

Župan Dobroslavić  istaknuo je da jug Hrvatske ima najbolja vina u državi, te napomenuo kako se po proizvodnji osim Komarne mora spomenuti i Pelješac, Korčula i Konavle.

Ustvrdio je da je Županija spremna pomoći u okviru svojih mogućnosti te dodao da je svaka promocija naših vina uvijek dobrodošla. Napomenuo je i da Županija već šest godina organizira DubrovnikFestiwine na kojem promovira vina i vinare s juga Hrvatske.