Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska županija

U 25 županijskih osnovnih škola upisano 25 đaka više

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
U prve razrede osnovnih škola upisano je 1227 učenika, od čega je 469 učenika upisano u osnovne škole kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a 758 učenika u škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u školskoj godini 2019./2020. u prve razrede osnovnih škola ukupno je upisano 1227 učenika, od čega je 469 učenika upisano u osnovne škole kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a 758 učenika u osnovne škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Za 29 djece s teškoćama u razvoju Osigurano 26 pomoćnika u nastavi

Riječ je o većem broju upisanih prvašića, dakle 55 prvašića više u odnosu na prošlu godinu kad je ukupan broj upisanih u prve razrede bio 1172 (povećanje 4,7 posto). Broj upisanih u prve razrede osnovnih gradskih škola povećao se za 30, a županijskih za 25 učenika.

Dubrovačko-neretvanska županija osnivač je 25 osnovnih i 29 područnih škola. Ove godine nije bilo upisanih učenika u prve razrede triju područnih; PŠ Bijeli Vir, PŠ Pridvorje i PŠ Radovčići i jedne matične škole; OŠ Kuna. Međutim, to nije utjecalo na znatno smanjenje ukupnog broj učenika u istim te se ne dovodi u pitanje rad škole te niti jedna područna škola na području županije neće biti zatvorena.

Od 758 prvašića upisanih u osnovne škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija njih 112 je upisano u područne škole.

Sve je spremno za prvi dan škole Za besplatne udžbenike zelinskim đacima izdvojeno 400 tisuća kuna