Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Čazmi zaživio WiFi4EU

Besplatan internet blizu Gradina, gradskog trga...

Internet u Čazmi
Foto: Grad Čazma
Cilj projekta je osigurati besplatan pristup visoko-kvalitetnom internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima

Dugoočekivani besplatan pristup internetu za sve koji se nađu u Čazmi napokon je zaživio. Naime, uspješnom provedbom projekta WiFi4EU građani i drugi prolaznici od sada se mogu besplatno spojiti na internet u blizini određenih pristupnih točki. Tako će oni koji žele pristup internetu stati blizu Gradina, Trga Čazmanskog kaptola, gradskog trga, kolodvora, sportskih terena, sportske dvorane i dječjeg igrališta u Tudićevoj. Sve što je potrebno učiniti jest otvoriti mrežu WiFi4EU i prijaviti se.

Natječaj Turističke zajednice Izabrana najljepša okućnica u Čazmi

Riječ je o projektu u koji se uključio Grad Čazma, čiji je cilj osigurati besplatan pristup visokokvalitetnom internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima. EU je financirala instaliranje pristupnih točaka, a Grad je za tu namjenu ostvario sredstva u iznosu od 15 tisuća eura. Vezano uz ovu temu, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak već je nekoliko puta objašnjavao situaciju i sa širokopojasnim internetom u gradu.

Dan Grada Čazme Projekt Natura donosi nove sadržaje u Čazmu

Naime, na nekim prijašnjim sjednicama Gradskog vijeća gradonačelnik Pirak kazao je kako se na društvenim mrežama pojavljuju razne interpretacije kako Grad ništa ne čini u vezi sa širokopojasnim internetom, što nije istina. – Pokrenuli smo druge lokalne uprave, a to bi zapravo trebala napraviti Županija, jer to je njihov posao. Sami se snalazimo – direktan je bio Pirak.