Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dan Grada Čazme

Projekt Natura donosi nove sadržaje u Čazmu

Foto: Grad Čazma
Čazma Natura vrijedna je 26 milijuna kuna i najveći je projekt u povijesti našega grada, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak

Svečana sjednica Gradskog vijeća, koncerti Prljavog kazališta i Ivana Zaka, razni sportski susreti i posjet prijatelja Slovenaca obilježili su ovogodišnju proslovu Dana grada Čazme. Gradonačelnik Dinko Pirak tijekom svečane sjednice naglasio je da je u posljednjih dvadeset godina Čazma doživjela velike promjene. S tadašnjih 5 milijuna kuna u proračunu, danas je narastao na 80, a u prošloj i u ovoj godini osigurano je više od 40 milijuna kuna europskog novca.

Edukacije u čazmanskom vrtiću “Pčelica” Terapija igrom za bolji pristup djeci s teškoćama

– Projekt Čazma Natura donijet će nove sadržaje u naš grad koji će zahvaljujući njima postati još ljepši i moderniji. Oprema za učenike OŠ Čazma već je stigla, a uz besplatne radne bilježnice i pribor za rad koji im Grad Čazma osigurava već četvrtu godinu, to će im biti dodatno olakšanje u svladavanju nastavnog sadržaja i postizanju odličnih rezultata tijekom školovanja. Okoliš škole dobit će novi izgled, poučna staza uz biološki bazen koji ćemo izgraditi nalazit će se u središtu grada, a prvo ćemo napraviti mjesta za novu Zelenu tržnicu kojom ćemo dobiti lijep prostor u našem centru. U suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode uredit ćemo šetnicu uz rijeku Česmu i druge sadržaje, a na sportskim terenima, koji su odnedavno u vlasništvu Grada Čazme, sagradit ćemo sportski park za naše mlade sportaše i rekreativce. Čazma Natura vrijedna je 26 milijuna kuna i najveći je projekt u povijesti našega grada – rekao je Pirak.     

POS i u Čazmi Iza bivšeg Konzuma gradit će se stanovi 45. Zapovijed pod lipom “Zadatak mladih je da se uhvate u kolo i zaplešu”