Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POS i u Čazmi

Iza bivšeg Konzuma gradit će se stanovi

Foto: Grad Čazma
Parcela na kojoj bi se gradili stanovi po modelu POS-a

Na području Čazme pojavila se potreba za gradnjom stanova kojima bi mlade obitelji po prihvatljivim uvjetima osigurale stambeno zbrinjavanje, pa je to i razlog zašto se Grad Čazma odlučio uključiti u sustav poticajne stanogradnje. Da bi se grad mogao uključiti u program POS-a i ići prema Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretnina APN-u Gradsko vijeće moralo je podržati odlukom ovu ideju Grada što se i dogodilo na sjednici Gradskog vijeća.

Program društveno poticanje stanogradnje Bjelovar planira gradnju 27 POS-ovih stanova, cijena kvadrata do 1000 eura, a kamata 2 posto

– Grad Čazma već je i kontaktirao Agenciju za promet i nekretnine. Grad će APN-u ponuditi parcelu u ulici Franje Vidovića. To je zgrada iza bivšeg trgovačkog centra Konzum. Tamo je velika parcela koja je u vlasništvu Grada Čazme koju će Grad dati za gradnju zgrade. Također, omogućit ćemo priključke kompletne komunalne infrastrukture kako bi, ako APN pristane i ako nakon našeg Javnog poziva bude postojao interes građana, se moglo pristupiti gradnji. Svjedoci smo da interesa za stanove ima tako da smatramo da je ovakav jedan program potreban našem gradu – kazala je pročelnica Upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Andrea Prugovečki Klepac.

"Glumina" napokon u vlasništvu Grada Čazma kupila nekretnine za sportski kompleks

Hoće li doći do realizacije stanova u programu POS-a u Gradu Čazmi ovisi i o interesu građana, a koliko je on vidjet će se nakon što grad objavi Javni poziv za prijavu.