Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Edukacije u čazmanskom vrtiću “Pčelica”

Terapija igrom za bolji pristup djeci s teškoćama

Foto: Grad Čazma
Voditeljice edukacija bile su stručnjakinje Tea Knežević i Asja Dubravčić

Čak pet susreta organizirao je čazmanski vrtić Pčelica na temu edukacije "Različiti pristupi terapeutske igre u radu s djecom s teškoćama u razvoju". Edukacija je bila namijenjena svim stručnjacima koji se u svom radnom kontekstu susreću s djecom s teškoćama u razvoju kao što su poremećaji iz spektra autizma, ADHD, višestruke teškoće u razvoju, poremećaji govorno-glasovne komunikacije, smanjena intelektualna sposobnost, motorička oštećenja i slično.

Gradonačelnici Bjelovara i Čazme dogovorili suradnju o korištenju bjelovarskog hostela Od ovog ljeta i mali Čazmanci ljetovat će u Novom Vinodolskom za 120 kuna po danu

Na edukacijama su mogli sudjelovati psiholozi, edukacijski rehabilitatori, socijalni pedagozi, logopedi, odgojitelji, učitelji, pedagozi, asistenti u nastavi i svi ostali kojima je cilj usvojiti nova znanja i vještine iz terapeutske igre za rad s djecom s različitim teškoćama u razvoju. Voditeljice edukacija bile su Tea Knežević, praktičarka terapije igrom i praktičarka transakcijske analize, te Asja Dubravčić, magistra edukacijske rehabilitacije, magistra logopedije, certificirani floortime terapeut i praktičarka terapije igrom zaposlena u Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Ova edukacija pružila je praktična znanja koja se temelje na terapiji igrom s obzirom na to da se pristup pokazao korisnim u radu s djecom s teškoćama. Edukacija je financirana u sklopu projekta „Za čazmanske mališane zajedno“, sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda.

"Glumina" napokon u vlasništvu Grada Čazma kupila nekretnine za sportski kompleks