Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradonačelnici Bjelovara i Čazme dogovorili suradnju o korištenju bjelovarskog hostela

Od ovog ljeta i mali Čazmanci ljetovat će u Novom Vinodolskom za 120 kuna po danu

Foto: Grad Bjelovar
Prvi dan ulaz na bazene bio je besplatan za sve kupače

Zabavno ljetovanje u Novom Vinodolskom od sada će, osim bjelovarskih školaraca, biti dostupno i čazmanskim mališanima. Riječ je o hostelu u dugogodišnjem vlasništvu Grada Bjelovara, a ovaj dogovor postigli su gradonačelnici Bjelovara i Čazme Dario Hrebak i Dinko Pirak te službeni Sporazum o suradnji vezan uz ljetovanje djece potpisali prošloga tjedna.

Grad i tvrtka Altus IT provode pilot-projekt s ciljem da Bjelovar postane IT središte u RH Tech4Kids – besplatne radionice robotike i programiranja za đake od 5. do 8. razreda

Ljetovanje za 500 kn

Tako će mali Čazmanci imati iste uvjete ljetovanja kao i njihovi bjelovarski vršnjaci, što znači da će po cijeni od 120 kuna po danu imati pravo na puni pansion s uključenim prijevozom dok će oni koji nisu s područja Bjelovara ili Čazme za puni pansion u Novom Vinodolskom morati izdvojiti 140 kuna po danu.

– Odlučili smo se na ovu suradnju jer bjelovarski hostel Novi Vinodolski radi odličan posao i moramo širiti sezonu. Imamo još prostora, proširujemo kapacitete za djecu pa zašto ne omogućiti da pod istim uvjetima kao bjelovarska djeca idu i čazmanska djeca, odnosno da određeni dio termina damo kako bismo sto posto zadržali segment popunjenosti hostela – pojasnio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, te je naglasio da je ovo nesumnjivo početak dobre suradnje između dva grada.

Suradnji se veseli i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak koji ističe da bi u budućnosti moglo biti prostora i za suradnju turističkih zajednica obaju gradova.

Što se pak tiče ljetovanja čazmanskih mališana, Pirak naglašava da su brojne udruge već zainteresirane za boravak u odmaralištu.

Pojačanje u poslovnoj zoni jug U novom logističkom centru tvrtke Tokić 20 novih radnih mjesta

– Interesa u našim udrugama ima mnogo, a ove godine oko devedesetero čazmanske djece bit će obuhvaćeno ovim sporazumom – rekao je gradonačelnik Pirak te je poručio da Grad Čazma za sada ovu aktivnost sufinancira s 20 kuna po osobi, ali da će već sljedeće godine ta potpora biti izdašnija. Inače, kada govorimo o boravku u bjelovarskom hostelu u Novom Vinodolskom, tijekom sezone tamo će boraviti 28 grupa u 18 termina, odnosno oko 1200 ljudi, a važno je napomenuti i to da ove godine prvi puta nema mjesta za vrtićku djecu s obzirom na to da hostel ne ispunjava pedagoški standard. Ljetovanje djece iz Čazme inicijativa je Društva Naša djeca Čazma koje je ove godine okupilo djecu iz drugih udruga i sportskih klubova, a oba gradonačelnika objeručke su je prihvatila. Također, DND Čazma provodi projekt "Više od ljeta" za koji je Grad Čazma dao financijsku potporu za projekte za opće dobro koje provode udruge na njezinom području.

– DND sufinancira 130 kn po djetetu, Grad dodatnih 70 kn pa će roditelji za ljetovanje izdvojiti 500 kn – poručuje predsjednica DND-a Čazma Ivana Popilovski.

Bazen nakon 30 godina

One koji ne idu u Novi Vinodolski svakako je razveselio prvi radni dan obnovljenih bazena u Bjelovaru. Podsjetimo, nakon što se bazen gotovo tri desetljeća nije ozbiljnije obnavljao, Grad je lani uložio 2,5 milijuna kuna i pripremio ga za kupališnu sezonu. Prvog radnog dana ulaz je bio besplatan za sve kupače, a bazen će nastaviti raditi od 10 do 19 sati radnim danima te vikendom od 9 do 20 sati.

STARTUP BJELOVAR 2019. Nagradu od 100 tisuća kuna dobio sustav za nadzor stanja specijalnih vozila