Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Pojačanje u poslovnoj zoni jug

U novom logističkom centru tvrtke Tokić 20 novih radnih mjesta

Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik Hrebak napominje da je upravo u posljednje tri godine na bjelovarskom području broj zaposlenih porastao za 800 osoba, a isto tako nada se da će do kraja ove godine taj broj postati četveroznamenkast

Poslovna zona jug u Bjelovaru dobiva pojačanje i to u obliku lidera u prodaji automobilskih dijelova na hrvatskom tržištu, tvrtke Tokić. Oni su, naime, kupili ovu gradsku parcelu površine 3453 četvorna metra nakon što su se jedini javili na javni natječaj.

STARTUP BJELOVAR 2019. Nagradu od 100 tisuća kuna dobio sustav za nadzor stanja specijalnih vozila

Greenfield investicija

Zemljište se prodaje po cijeni od 237.000 kuna, a gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i predstavnik tvrtke Tokić potpisali su ugovor. Parcela se nalazi u sklopu bjelovarske Poslovne zone, u neposrednoj blizini trgovačkog centra, a Tokić će ondje, uz novi prodajni prostor, izgraditi i logistički centar za ovaj dio regije. Očekuje se da će objekt veličine 1200 kvadrata biti potpuno funkcionalan već kroz godinu dana, a zaposlit će dvadesetak Bjelovarčana. Riječ je o greenfield investiciji, odnosno o ulaganju u nove kapacitete, a zašto je najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj odabrao upravo Bjelovar za ovu investiciju, pojasnio je Ivan Šantorić, član Uprave odgovoran za maloprodaju i opskrbni lanac u tvrtki Tokić.

– Tvrtka Tokić procijenila je da ovdje postoji potencijal i zato smo se odlučili za ovu investiciju. To je greenfield investicija, znači gradit ćemo ispočetka. Cilj nam je napraviti prodajno-logistički objekt s 15 do 20 zaposlenih i s 3 do 4 dostavna vozila, kako bismo što kvalitetnije mogli pokriti potrebe naših kupaca – poručio je Šantorić.

"Doline" dobivaju nadogradnju Bjelovaru i drugo reciklažno dvorište, imat će najmodernije postrojenje za odlaganje otpada

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Ilija Tokić, predsjednik nadzornog odbora tvrtke Tokić, koji je naglasio da je ovo lijep primjer kako se i u Hrvatskoj nešto može ako postoji volja za tim. Tokić je kazao i da je iznimno zadovoljan komunikacijom koju je uspostavio s Gradom Bjelovarom te je istaknuo kako je od prvog kontakta pa do zaključivanja ugovora prošlo svega nešto manje od dva mjeseca. Gradonačelnik Hrebak pozdravio je ovaj pothvat, te je naglasio da ga iznimno veseli što su investitori prepoznali Bjelovar kao vrijedan grad. Napominje da se Bjelovar trudi opravdati titulu najtransparentnijeg grada, ali ujedno i privlačiti nove investicije.

Parcele gotovo popunjene

Pojasnio je i to da su parcele u bjelovarskim poslovnim zonama gotovo popunjene.

Naime, gradonačelnik je istaknuo da je na području Bjelovara ostalo još samo oko 10 do 15 posto slobodnog prostora, što je za prvu ruku dostatno, ali dugoročno će zasigurno biti potrebno proširenje. Informacija je to koja djeluje ohrabrujuće, kako za sam Grad i razvoj industrije, tako i za sve nezaposlene građanke i građane Bjelovara kojima se na ovaj način otvaraju potencijalna nova radna mjesta.

Štoviše, gradonačelnik Hrebak napominje da je upravo u posljednje tri godine na bjelovarskom području broj zaposlenih porastao za 800 osoba, a isto tako nada se da će do kraja ove godine taj broj postati četveroznamenkast.

Velika obljetnica – 70 godina gradskog muzeja Nakon 41 godinu u bjelovarskom muzeju izložena Meštrovićeva djela