Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
STARTUP BJELOVAR 2019.

Nagradu od 100 tisuća kuna dobio sustav za nadzor stanja specijalnih vozila

1/11
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Iako, prema statistikama, od 10 startupova, čak osam ih je osuđeno na propast, Davorin Štetner poručio je poduzetnicima da je i to dio posla te može značiti i korak naprijed

"Bjelovar Startup 2019." jedinstven natječaj u organizaciji Grada Bjelovara održan je drugu godinu zaredom. Riječ je o natječaju koji jedinstvenu i inovativnu poduzetničku ideju nagrađuje sa sto tisuća kuna. Nakon prošlogodišnjeg pobjednika, Vedrana Prosečkog, birao se novi dobitnik, a stručni žiri činilo je 11 osoba predvođenih s Davorinom Štetnerom, predsjednikom CRANE-a, mreže poslovnih anđela.

Djeca s teškoćama "Kino za sve" sa senzornim projekcijama u Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru

Uz njega su žiri činili članovi CRANE-a Saša Cvetojević i Hrvoje Prpić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Alen Host, direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar Gabrijela Marija Patačko, direktor poslovnice Zagrebačke banke u Bjelovaru Vedran Vujčić, direktor Komercijalnog centra Erste banke u Bjelovaru Igor Topljak, direktorica HUP-a - Udruge malih i srednjih poduzetnika Anny Brusić te potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić.

Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio se svima koji su prijavili svoje poduzetničke ideje, najavio Startup 2020. godine te je pozvao sve poduzetnike s dobrim zamislima da se pripremaju već sada. Napomenuo je kako se ne trebaju bojati prijaviti jer možda baš njihova ideja osvoji 100 tisuća kuna i ostvari velik uspjeh. Iako, prema statistikama, od 10 startupova, čak osam ih je osuđeno na propast, Davorin Štetner poručio je poduzetnicima da je i to dio posla te može značiti i korak naprijed. Ovogodišnji pobjedu odnio Goran Pauška sa svojim sustavom za nadzor stanja specijalnih vozila.

Bivši učenički dom postat će studentski dom sa smještajem za 60 osoba Gradonačelnik Hrebak i župan Bajs potpisali Sporazum o suradnji na projektu Studentskog doma Bjelovar bi mogao postati studentski grad već u sljedećih godinu dana

Pauška je vlasnik tvrtke Autodiagnostik, koja posluje od 2003. godine, a njihov pobjednički Sustav za nadzor specijalnih vozila namijenjen je vatrogasnim, vojnim i vozilima hitne medicinske službe. Inovativan je upravo po tome što podiže sustav pripravnosti interventnih vozila te skraćuje vrijeme intervencije i na taj način podiže sigurnost opće javne i privatne imovine. Poduzetnik i predstavnik komisije Davorin Štetner kazao je kako je ovaj proizvod odabran upravo zato jer je bio inovativan i konkretan, a nada se i da će upravo on pokazati kako bjelovarske ideje vrijede. Štetner je također najavio i novitet koji budući natjecatelji mogu očekivati. Naime, od iduće godine finaliste očekuje posebna edukacija kako prezentirati vlastiti startup, što bi im trebalo pružiti dodatni benefit.