Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Natječaj Turističke zajednice

Izabrana najljepša okućnica u Čazmi

Foto: Grad Čazma
Na poziv je prijavljeno devet okućnica i jedan balkon, a najljepšom je proglašena okućnica obitelji Milke Nekić iz Gornjeg Draganca

Čazmanci vole uređivati svoja dvorišta, potvrdio je to natječaj koji je raspisala Turistička zajednica grada Čazme. Naime, natječaj se održao za najljepše uređenu okućnicu, balkon ili prozor na području Grada Čazme. Na ovaj je poziv prijavljeno devet okućnica i jedan balkon, a izabrana su prva tri mjesta.

Natječaj Fonda za sufinanciranje europskih projekata Prijavili 26 projekata vrijednih 68 milijuna kuna

Povjerenstvo je pri ocjenjivanju razmatralo cvjetno i hortikulturno uređenje, cjelogodišnje uređenje, raznolikost bilja, originalnost uređenja, a uz ukupan dojam procjenjivao se i uloženi trud. Od prijavljenih devet okućnica povjerenstvo je za najljepšu izabralo okućnicu obitelji Milke Nekić iz Gornjeg Draganca, drugo mjesto pripalo je Jasmini Zagorac iz Prnjarovca, a treće mjesto Milici Devčić iz Gornjeg Draganca.

Također, nagradu za najljepši balkon osvojila je Milena Luter iz Čazme. Nagrade pobjednicima uručene su na 6. Eko sajmu u Čazmi održanom ovoga vikenda.

Čazma Grad sufinancira prijevoz srednjoškolcima i studentima

Riječ je o tradicionalnom sajmu koji donosi proizvode i novitete u ekološki certificiranoj proizvodnji iz svih krajeva Hrvatske, a sve po pristupačnim cijenama. Organizator je udruga Eko Čazma, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Čazme i Grada Čazme. Novost ove godine je SAJAM BEZ PLASTIKE, pa su svi izlagači i sudionici morali koristiti ekološki prihvatljivu ambalažu i materijale.