Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Grad sufinancira prijevoz srednjoškolcima i studentima

Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Srednjoškolcima se sufinancira 75 posto cijene mjesečne karte, a studentima 10 posto

Donesena je odluka u korist učenika Srednje škole Čazma. Svima onima koji ne ostvaraju pravo na subvenciju države za sufinanciranje prijevoza, Grad Čazma će osigurati čak 75 posto iznosa i tako učenicima pomoći u plaćanju troškova prijevoza.

U osnovnoj školi Čazma krenuli su s programom Škola za život Čazma Besplatne bilježnice i pribor te 20 tableta za 7. i 8. razrede

Grad Čazma će tako sufinancirati kupnju mjesečne karte za prijevoz učenicima Srednje škole Čazma koji putuju manje od pet kilometara od mjesta stanovanja do škole. Pravo na sufinanciranje troškova mjesečne karte za prijevoz učenika u školskoj godini 2019./2020., u iznosu 75 posto, imaju svi učenici s prebivalištem na području Grada Čazme, a koji putuju u Srednju školu Čazma manje od 5 kilometara, odnosno iz naselja Milaševac, Grabovnica, Dereza i Bosiljevo, odnosno oni učenici koji ne ostvaruju pravo na subvenciju države za sufinanciranje prijevoza.

Čazma Vatrogasci dobili novu opremu i ugovore o novcu

Grad će sufinancirati i troškove mjesečne karte za prijevoz studenata u akademskoj godini 2019./2020., u iznosu 10 posto, a pravo na tu subvenciju imaju svi redovni studenti s prebivalištem na području Grada Čazme, koji ne ostvaruju pravo na naknadu za prijevoz iz nekih drugih izvora. Studenti ili učenici trebaju donijeti potvrdu o upisu na fakultet/srednju školu te će Grad studentu/učeniku izdati potvrdu kojom ostvaruje pravo na sufinanciranje. Odluka se provodi od lani, a u proračunu je za to osigurano 50 tisuća kuna.