Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Besplatne bilježnice i pribor te 20 tableta za 7. i 8. razrede

U osnovnoj školi Čazma krenuli su s programom Škola za život
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Iako nije osnivač škola, Grad je ove godine osigurao 300.000 kuna za školski pribor

Iako nije osnivač škole, Grad Čazma četvrtu će godinu osigurati besplatne radne bilježnice, mape za likovni, kutije za tehnički i atlase za sve učenike OŠ Čazma i pripadajućih područnih škola. U gradskom proračunu za to je osigurano 300.000 kuna, a pored redovitog nastavnog programa, Grad Čazma je, putem projekta Čazma Natura, OŠ Čazma osigurao i dodatne sadržaje i opremu.

Projekt „U igri i učenju zajedno” u Čazmi Društveni dom postaje školska sportska dvorana

Učenici 7. i 8. razreda dobit će 20 tableta s futrolama i printer za nastavu iz biologije i kemije. Naime, u okviru najvećeg čazmanskog projekta Čazma Natura predviđeno je uređenje dviju učionica, za engleski i biologiju, za razvoj istraživačkih projekata OŠ Čazma i djece posjetitelja iz ostalih škola. Cilj je da se djeca uče svijesti o očuvanju prirode i kroz praktične zadatke usvajaju znanja o prirodi i istraživanju.

Čazma Ulica Alojza Vulinca dobiva novi asfalt

Učionica engleskog jezika osmišljena je tako da pruži djeci mogućnost učenja o prirodi na engleskom jeziku i kao press-centar u kojem će se stvarati članci za dječje novine na hrvatskom i engleskom jeziku. Tako će se djecu poticati na osmišljavanje i uključivanje u volonterske projekte i akcije kako bi u budućnosti postali aktivni građani na očuvanju svog okoliša. U obje učionice ugradit će se moderna interaktivna ploča koja će se spajati s tabletima te omogućiti lakši rad učenicima i nastavnicima, a učionica za biologiju opremit će se laboratorijskom opremom.