Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Natječaj Fonda za sufinanciranje europskih projekata

Prijavili 26 projekata vrijednih 68 milijuna kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ovih je dana stigla obavijest o odobravanju novca za energetsku obnovu sedam škola

Na posljednji natječaj Fonda za sufinanciranje europskih projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Bjelovarsko-bilogorska županija i njezine ustanove prijavile su 26 projekata energetske obnove u školstvu i zdravstvu vrijednih 68 milijuna kuna.

Sastanak Osnovce će učiti kako se zaštititi od potresa, poplava...

Zatražena sredstva za sufinanciranje, pored već osiguranih europskih sredstava, iznose 25 milijuna kuna. Riječ je o mahom energetskoj obnovi naših školskih ustanova, a među zatraženim je sredstvima za sufinanciranje i energetska obnova Doma za starije osobe Bjelovar. Županija i njezine ustanove svih 26 projekata za sufinanciranje prijavile su odmah po otvorenju natječaja, točnije u prvoj minuti kako bi se otvorila mogućnost odobrenja svih zatraženih 25 milijuna kuna.

Počela energetska obnova OB-a Bjelovar i Stomatologije vrijedna 6,5 milijuna kuna Nakon obnove zgrade župan Bajs najavljuje nova ulaganja u bolnicu

Ovih dana BBŽ-u, odnosno njegovim obrazovnim ustanovama, stižu odluke o odobrenim sredstvima o sufinanciranju provedbe europskih projekata, a za sada riječ je o sedam prijavljenih projekata vezanih uz energetsku obnovu županijskih škola za koje je u potpunosti odobren zatraženi iznos. Riječ je o europskim projektima energetske obnove Osnovnih škola Velika Trnovitica i Mirka Pereša Kapela te Područnih škola Kip, Doljani, Miklouš, Blagorodovac i Ivanovo Selo. Samim time uz već osigurana sredstva putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Bjelovarsko-bilogorske županije otvorila se mogućnost raspisivanja natječaja za izvođače radova.