Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sastanak

Osnovce će učiti kako se zaštititi od potresa, poplava...

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Plan o kojem se na sastanku razgovaralo zapravo je dokument koji je trenutačno u izradi, a koji će odrediti radnje i postupke te snage koje će se aktivirati u slučaju potrebe, odnosno katastrofa i neželjenih događaja

Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite ovih su dana održali sastanak sa županom Damirom Bajsom u njegovu uredu da bi razgovarali o Planu djelovanja civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ove godine u školske klupe sjeda više prvašića nego lani Viceprvaci u ulaganju u školstvo, četvrtinu proračuna ulažu u obrazovanje

Župan Bajs primio je predstavnike, točnije Dražena Štajduhara, načelnika Sektora za smanjenje rizika od katastrofa, te Željka Vukoju, voditelja Službe civilne zaštite Bjelovar sa suradnicima.

Plan o kojem su razgovarali zapravo je dokument koji je trenutačno u izradi, a koji će odrediti radnje i postupke te snage koje će se aktivirati u slučaju potrebe, odnosno katastrofa i neželjenih događaja.

Župan obišao radove u općini Ivanska U modernizaciju cesta u godinu dana uloženo 6 milijuna kn

Na radnom sastanku bilo je riječi i o obilježavanju Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji će se u županiji, u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite i u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, obilježiti 14. listopada. Obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa tako će biti usmjereno prema preventivnim aktivnostima u sklopu kojih će se naši osnovnoškolci bolje upoznati s načinima kako se mogu zaštititi u slučaju prirodnih prijetnji, odnosno nesreća i katastrofa – potresa, poplava i požara, a sve na edukativno-zabavan način prilagođen osnovnoškolcima.