Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan obišao radove u općini Ivanska

U modernizaciju cesta u godinu dana uloženo 6 milijuna kn

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Bajs obišao je radove na modernizaciji prometnice na dionici Donja Petrička – Samarica, dugoj 2,6 kilometara. Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna kuna

Načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin ugostio je župana Damira Bajsa koji su skupa obišli radove na modernizaciji prometnice na dionici Donja Petrička – Samarica, dugoj 2,6 kilometara. Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna kuna, a u stopostotnom iznosu financira ih Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.

Radni sastanak župana Bajsa s ministrom uprave Nadamo se da ćemo poslove obavljati još bolje nego prije

Podsjetimo, nastavak je to radova na modernizaciji prometnice u mjestu Donja Petrička nakon obnove prve dionice prometnice u dužini od 2130 metara. Tada je, prvi put nakon što je izgrađena prije četrdeset godina, na radost svih mještana, sanirana dionica ceste u Donjoj Petričkoj koja je tada bila u jako lošem stanju, a radovi su bili vrijedni 1,5 milijuna kuna.

Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže u cestogradnju na području svih naših općina pa tako i općine Ivanska. Tako je prošle godine obnovljena prometnica u mjestu Srijedska u dužini od 1860 metara i vrijednosti radova 1,5 milijuna kuna. Sagrađeno je i parkiralište u naselju Ivanska u vrijednosti pola milijuna kuna, a treba spomenuti i popravak kolnika u opasnim zavojima, također u vrijednosti pola milijuna kuna.

Počela energetska obnova OB-a Bjelovar i Stomatologije vrijedna 6,5 milijuna kuna Nakon obnove zgrade župan Bajs najavljuje nova ulaganja u bolnicu

Župan Damir Bajs istaknuo je kako je ovaj potez jedan od najdužih, ali i najskupljih koje će ŽUC obnoviti u nekoliko godina.

– Ovi radovi nastavak su obnove prometnice od prije pa tako možemo govoriti da se radi o obnovi ceste dužine 6 km i ulaganju od 5 milijuna kuna – zaključio je župan Bajs.