Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Radni sastanak župana Bajsa s ministrom uprave

Nadamo se da ćemo poslove obavljati još bolje nego prije

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs istaknuo je da je na sastanku utvrđeno kako bi sve ove promjene ljudima trebale olakšati izdavanje potrebnih dokumenata

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ovih je dana bio domaćin radnog sastanka s ministrom uprave Ivanom Malenicom i državnom tajnicom u Ministarstvu uprave Josipom Rimac te predstavnicima Ureda državne uprave u BBŽ-u na čelu s predstojnicom Marijom Jungić.

održan sastanak Ovogodišnja 28. obljetnica pogibije bjelovarskih branitelja započet će 8. rujna kod Rakovog Potoka

Bila je to prilika da se upozna javnost s provođenjem reformske mjere povjeravanja poslova Ureda državne uprave županijama od 1. siječnja 2020. Naime, teme sastanka s ministrom uprave bile su usklađivanje ustroja Županije s povjerenim poslovima, Sporazum o preuzimanju povjerenih poslova i službenika i namještenika, planiranje sredstava za financiranje povjerenih poslova u proračunima za 2020., definiranje hodograma aktivnosti oko tehničkih prilagodbi povjerenih poslova i ostala pitanja vezana za povjeravanje poslova Ureda državne uprave Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

bjelovar Čak šest novih vozila za županijski Dom zdravlja

– Istaknuo bih svoje zadovoljstvo činjenicom da su Vlada i resorno Ministarstvo napravili pravi reformski iskorak vezan uz predavanje poslova županijama. Time se treba pojednostaviti i približiti građanima sve ono što je za njih važno. Tako da će se od 1. siječnja iduće godine praktički ono što je ključno za njih, a to je jednostavnost dobivanja sve potrebne dokumentacije, ishođenje svega vezanog za gospodarstvo, obrtništvo, imovinskopravne poslove, a tu bih istaknuo i matičarstvo, obavljati pod jednim krovom. Istaknuo bih da je na radnom sastanku utvrđeno da će se to napraviti tako da ljudi neće ni primijetiti promjene, nego će postupak biti napravljen na najbolji mogući način, da oni to ni ne osjete.

Ono što se tiče nas u Županiji, nadam se da će to značiti napredak, tako da se poslovi obavljaju još bolje nego prije. Govorim to stoga što je, na kraju krajeva, i ova Županija preuzela poslove od države kada govorimo o građevinskim dozvolama i njihovu izdavanju i legalizaciji – istaknuo je župan Damir Bajs.

Županija potpisala novih 17 ugovora o dodjeli novca udrugama Najprije veslanje 700 km od Prevlake do Savudrije pa na utrku na Havaje