Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija potpisala novih 17 ugovora o dodjeli novca udrugama

Najprije veslanje 700 km od Prevlake do Savudrije pa na utrku na Havaje

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija je podijelila 171.000 kuna, a zamjenica župana Bojana Hribljan istaknula je da su sve udruge svojim kreativnim i zanimljivim programima zaslužile taj novac jer pridonose kulturnom, sportskom i općenito društvenom životu zajednice

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstavnicima 17 udruga s područja grada Bjelovara koje su se javile na županijski javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini.

Završen besplatni edukacijski ljetni kamp u Kukavici Mladi su učili, ali i predlagali kako doprinijeti zajednici

Nastavak je to potpisivanja ugovora u okviru navedenog javnog poziva, nakon što su već potpisani ugovori s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, braniteljskih udruga te udruga s područja gradova Daruvar i Grubišno Polje, općina Sirač i Končanica te Zajednicom udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ-a.

Raznovrsni programi

Udrugama s kojima su potpisani ugovori namijenjena su sredstva u iznosu od 171.000 kuna, a to su Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, Češka obec Bjelovar, HORKUD “GOLUB” Bjelovar, Udruga “Za zdravo i sretno djetinjstvo”, Sportska udruga ARGO Bjelovar, Društvo “Zrinski u srcu”, Udruga kuhara i slastičara Bilogore, Društvo naša djeca Bjelovar, Ogranak Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora Bjelovar, Moto klub White City Riders, Društvo esperantista Bjelovar, Udruga “Zadovoljna žena”, Udruga žena “Srce Bilogore” BBŽ-a, Udruga žena Gudovac, Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruga reuma i psorijaza BBŽ-a, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika.

Potpisani ugovori s udrugama s područja općina Veliko Trojstvo, Šandrovac i Velika Pisanica Županija dala novac za djecu s teškoćama, planinare i školu jahanja

Udruge su to koje svojim radom i osmišljavanjem kreativnih i zanimljivih programa pridonose kulturnom, sportskom i općenito društvenom životu naše zajednice.

– Rad udruga bitan je za naš kulturni, sportski i društveni život u zajednici. Svi vaši programi koji su došli na javni poziv pokazali su nam i dokazali da zaslužuju da vas financijski podupremo i da podržimo vaš rad u lokalnoj zajednici. Naravno da je društveni život bitan za svakog građanina županije i kroz ovakve programe doprinosimo bogatijem životu zajednice. Vaši programi su raznovrsni, pokrivaju vaše različite interese, ideje i vrijedan društveno korisni rad – izjavila je zamjenica župana Bojana Hribljan.

Malo zapostavili Maraton lađa

Podsjetimo, na županijski javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini javilo se 86 udruga, a za njihove projekte i programe Županija će izdvojiti 1,055.500 kuna, najviše u svojoj povijesti.

U općini Veliko Trojstvo počeli s projektom vrijednim 14 milijuna kuna Kreće dogradnja škole i gradnja vrtića s jaslicama za 52 djeteta

– Ove godine najavili smo da ulazimo u veliki projekt gdje bismo trebali nastupiti na najvećoj kanuističkoj utrci na svijetu na Havajima. Prije toga, pripremamo se za rušenje rekorda preveslavanja hrvatskog dijela Jadrana, od Prevlake do Savudrije, što iznosi oko 700 kilometara. Malo smo zapostavili natjecateljski dio na Maratonu lađa da bismo ostvarili nešto puno više, jer to doživljavamo kao vrhunac i krunu naše veslačke karijere. Ovim putem zahvaljujem Županiji na podršci i nadam se da ćemo to sve opravdati – istaknuo je Tomislav Smrček, predsjednik Sportske udruge Argo Bjelovar čiji su program pripreme i nastup na Maratonu lađa i Jadranskoj pustolovini naišli na podršku Županije.

Gotova prva faza projekta za uvođenje širokopojasnog interneta u devet općina Brzi internet za više od 7000 kućanstava