Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Potpisani ugovori s udrugama s područja općina Veliko Trojstvo, Šandrovac i Velika Pisanica

Županija dala novac za djecu s teškoćama, planinare i školu jahanja

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Sve su se udruge prvi put javile na Javni poziv, a Županija ove godine za udruge izdvaja više od milijun kuna, najviše dosad

Predstavnici udruga s područja općina Veliko Trojstvo, Šandrovac i Velika Pisanica koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini, ovih su dana i potpisali ugovore sa zamjenicom bjelovarsko-bilogorskog župana Bojanom Hribljan. Riječ je o Hrvatskom planinarskom društvu „Bilogora“ Bjelovar, Društvu Naša djeca Veliko Trojstvo, Udruzi za promicanje običaja bilogorskog kraja i Udruzi žena Velike Pisanice kojima će ukupno biti dodijeljena sredstva u iznosu od 33.000 kuna.

U općini Veliko Trojstvo počeli s projektom vrijednim 14 milijuna kuna Kreće dogradnja škole i gradnja vrtića s jaslicama za 52 djeteta

Novac za 86 udruga

Udruge su to koje su se prvi put prijavile na županijski Javni poziv, a neki od njihovih projekata i programa su Proljeće na Bilogori 2019. – 22. tradicionalno druženje s ciljem hodanja planinarskim putevima, zatim Djeca za djecu – uključivanje djece s poteškoćama u učenju u svakodnevne aktivnosti za vrijeme slobodnog vremena, Dajmo prirodu ljudima – rekreativna škola jahanja za djecu i odrasle s područja općine Šandrovac na OPG-u „Na malenom brijegu“ te projekt Za bolje slušanje, govor i glas.

– Danas potpisujemo ugovore s četiri udruge koje su se prvi put javile na županijski Javni poziv. Udruge su se javile s izuzetno zanimljivim programima, a Županija je to prepoznala. U sklopu ovog Javnog poziva za udruge s područja naše županije izdvojeno je više od milijun kuna za 86 udruga. Smatramo da smo današnjim potpisivanjem ugovora i sredstvima koja vam dodjeljuje Županija potaknuli da radite na obogaćivanju i društvenog, kulturnog i sportskog života naše zajednice. Vaši projekti usmjereni su i prema osjetljivijim skupinama – istaknula je Hribljan.

Gotova prva faza projekta za uvođenje širokopojasnog interneta u devet općina Brzi internet za više od 7000 kućanstava

Inače, nastavak je to potpisivanja ugovora u okviru navedenog Javnog poziva, nakon što su već potpisani ugovori s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, braniteljskih udruga, udruga s područja gradova Bjelovar, Daruvar i Grubišno Polje, općina Sirač i Končanica te Zajednicom udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ-a.

– Mi smo mlada udruga, osnovani smo prije godinu dana. Javili smo se na županijski Javni poziv s projektom „Dajmo prirodu ljudima“. Riječ je o školi jahanja za djecu i odrasle koja se održava na OPG-u „Na malenom brijegu“. Školu jahanja pohađa 40-ak djece i oko 20 odraslih. Svi su jako zadovoljni i ovim putem zahvaljujem Županiji na dodijeljenim sredstvima – naglasio je Slađan Novosel, predsjednik Udruge za promicanje običaja bilogorskog kraja „Kremen“.

Završena energetska obnova škole i dvorane u Garešnici, najvrednije u RH Gotov još jedan europski projekt vrijedan 11 milijuna kuna

Promičemo zdrav život

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici HPD-a „Bilogora“ Bjelovar čija je predsjednica Vera Puška istaknula da sredstva planiraju iskoristiti za manifestaciju Proljeće na Bilogori koju provode već 23 godine, a društvo postoji već 95 godina.

– Promičemo zdrav život, uživanje u prirodi, druženje te smatramo da svaka vrsta podrške pomaže našim članovima, a privlači i nove – kazala je Vera.

Podsjetimo, na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini javilo se ukupno 86 udruga, a za njihove projekte i programe Bjelovarsko-bilogorska županija ukupno će izdvojiti 1,055.500 kuna, najviše u svojoj povijesti. 

Župan Damir Bajs podržao je tjedan dojenja družeći se s majkama i djecom U županiji obilježen Međunarodni tjedan dojenja ‘Dojenje je lijek i hrana, ali i emocionalni odnos’