Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gotova prva faza projekta za uvođenje širokopojasnog interneta u devet općina

Brzi internet za više od 7000 kućanstava

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija je nositelj projekta kojim bi se trebali poboljšati životni uvjeti za oko 15.000 korisnika

Bjelovarsko-bilogorska županija vodila je projekt vezan uz pripremu sve potrebne dokumentacije za plan razvoja širokopojasne infrastrukture koji obuhvaća područje grada Bjelovara i devet općina: Veliku Pisanicu, Novu Raču, Kapelu, Veliko Trojstvo, Zrinski Topolovac, Rovišće, Šandrovac, Severin i Veliki Grđevac.

Završena energetska obnova škole i dvorane u Garešnici, najvrednije u RH Gotov još jedan europski projekt vrijedan 11 milijuna kuna

Navedeni projekt uspješno je prijavljen na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, odnosno uvršten je na listu prihvatljivih prijavitelja i time je prošao prvu fazu provedbe. Sada je na privatnim operaterima da iskažu interes vezan uz projekt širokopojasnog interneta za grad Bjelovar i navedenih osam općina, a rok za prijavu je 25. rujna 2019. godine. Naime, predmetnom prijavom naše Županije iskazan je interes po investicijskom modelu A što znači da je operater koji se odluči preuzeti županijski projekt plana razvoja širokopojasne infrastrukture zadužen za gradnju i operativni rad mreže koristeći europska sredstva.

Inače, projekt širokopojasnog interneta kojemu je nositelj Bjelovarsko-bilogorska županija obuhvaća 15 tisuća korisnika, odnosno 7197 kućanstava kojima će se omogućiti pristup širokopojasnoj infrastrukturi. Treba istaknuti kako će se omogućavanjem širokopojasnog interneta potaknuti razvoj različitih usluga, povećati učinkovitost javnih institucija i gospodarstva, omogućiti brži pristup znanju kao i podizanje konkurentnosti ruralnih područja što se do sada pokazalo u iskustvima zemalja koje su već provele takve projekte. 

Nevrijeme Elementarna nepogoda od tuče u Velikoj Pisanici Župan Damir Bajs podržao je tjedan dojenja družeći se s majkama i djecom U županiji obilježen Međunarodni tjedan dojenja ‘Dojenje je lijek i hrana, ali i emocionalni odnos’