Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Završen besplatni edukacijski ljetni kamp u Kukavici

Mladi su učili, ali i predlagali kako doprinijeti zajednici

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U kampu je sudjelovalo 57 mladih, a ovogodišnja tema bila je „Dijalog EU s mladima“

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“ devetu je godinu zaredom preuzela prostor sportsko-rekreacijskog centra Kukavica u Velikoj Pisanici kraj Bjelovara. Tamo su, uz podršku i Bjelovarsko-bilogorske županije, proveli besplatan ljetni edukacijski kamp koji je ove godine trajao od 6. do 13. kolovoza.

U općini Veliko Trojstvo počeli s projektom vrijednim 14 milijuna kuna Kreće dogradnja škole i gradnja vrtića s jaslicama za 52 djeteta

Projekt je okupio više od 50 mladih koji su sudjelovali u aktivnostima poput radionica o ljudskim pravima, radionica orijentacije u prirodi, komunikacije i prezentacije, radionica stranih jezika, rješavanja konflikata, sportskih radionica, upoznavanja s različitim kulturama, dijaloga EU s mladima, STEM aktivnosti.

– Ove godine bilo je 57 sudionika. Tema je „Dijalog EU s mladima“, a promiče se komunikacija između donositelja odluka i mladih ljudi. Zato nam je osobito drago što je Bjelovarsko-bilogorska županija pokazala da doista cijeni mlade. Mladi su imali priliku učiniti komunikacijske i prezentacijske vještine, orijentaciju u šumi te su uz druženje imali priliku komunicirati, učiti o međusobnim razlikama, ali i doprinijeti zajednici svojim prijedlozima – rekla je Tanja Herceg, predsjednica udruge Impress.

Gotova prva faza projekta za uvođenje širokopojasnog interneta u devet općina Brzi internet za više od 7000 kućanstava

Jedan od istaknutijih sudionika bio je Johnny iz Armenije koji se ovom skupu pridružio i prijašnjih godina.

– Ovdje sam drugi put i smatram ovaj kamp vrlo korisnim jer tako bježim od svakodnevnih problema. Ovdje smo svi jedan tim, jedna obitelj. Mnogo je mladih iz raznih zemalja. Imali smo priliku sudjelovati u raznim aktivnostima i bilo mi je jako lijepo ovdje – istaknuo je Johnny.

Prilikom posjeta zamjenice župana Bojane Hribljan sudionici su iznijeli svoje prijedloge i očekivanja mladih na temu dijaloga EU s mladima.

Bio je to završni dio kampa, ali i dio aktivne rasprave o zapošljavanju mladih, radu s mladima i poticanju mladih u ruralnim područjima.

Nevrijeme Elementarna nepogoda od tuče u Velikoj Pisanici