Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Počela energetska obnova OB-a Bjelovar i Stomatologije vrijedna 6,5 milijuna kuna

Nakon obnove zgrade župan Bajs najavljuje nova ulaganja u bolnicu

1/2
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Na zgradi bolnice postavljenje su skele, a od ovog tjedna stiže još radnika pa će se i radovi povećati. Rok za završetak je deset mjeseci od potpisivanja ugovora

Radovi na projektu energetske obnove Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije su počeli, osobno se u to uvjerio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je s ravnateljem OB Bjelovar Alijem Allouchom, ravnateljicom doma BBŽ Ljubicom Čaić i izvođačem radova Danijelom Jukićem, obišao navedenu lokaciju.

Radni sastanak župana Bajsa s ministrom uprave Nadamo se da ćemo poslove obavljati još bolje nego prije

Projekt je vrijedan 6,5 milijuna kuna, a podrazumijeva potpunu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulanta Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli, te obnovu zgrade Stomatologije. Obnova uključuje izmjenu krovišta, postavljanje nove termoovojnice, izmjenu stolarije, ali i popratne radove koji će bolnici osigurati novi standard i uvjete liječenja. Isto tako, završetkom radova energetska ušteda porast će na 70 posto.

Kvalitetne usluge

Ravnatelj bolnice Ali Allouch naglasio je kako sami radovi neće utjecati na kvalitetu rada bolnice.

– Za vrijeme radova, izvođač će raditi svoj posao, a mi ćemo maksimalno paziti da protok kroz okrug bolnice teče normalno. Bit će sigurno nekih tehničkih problema, ali njih ćemo rješavati u hodu. Za sve nas to znači kvalitetnu zdravstvenu uslugu, koja se reflektira na običnom građaninu, korisniku naše usluge – poručio je Allouch.

održan sastanak Ovogodišnja 28. obljetnica pogibije bjelovarskih branitelja započet će 8. rujna kod Rakovog Potoka

Direktor tvrtke JUKIĆ-DAM Danijel Jukić pojasnio je kako su radovi tek na samim počecima, ali da će već od sljedećega tjedna biti u punom jeku.

– Krenuli smo s pripremama i montažom građevinske skele i operativno pripremamo gradilište. Sljedeći tjedan će se dovesti određen broj ljudi i radovi će se povećati. Isto tako, rok za završetak svih radova je 10 mjeseci od potpisivanja ugovora, ali mogli bismo završiti i ranije. Nama je vremenski rok dovoljan, pa čak i nekoliko mjeseci kraće – rekao je Jukić.

Veliko zanimanje tvrtki

Župan Damir Bajs tom se prigodom osvrnuo i na važnost europskih fondova, kako za ovaj projekt tako i za brojne druge na području županije.

bjelovar Čak šest novih vozila za županijski Dom zdravlja

– Kada govorimo o fondovima EU, mislim da je naša županija iskoristila svoje prilike. Od tih pola milijarde već ugovorenih radova, dio će se tek sad početi odvijati na području grada Bjelovara. Ovo je trenutačno najveća investicija, ne samo županijska nego i općenito, ali tek prva od onih koje će uslijediti. Očito je da moramo dati pozornost na zdravstvo. Ključno je da ćemo pokušati napraviti iskorak, ne samo energetsku obnovu, nego ćemo nakon toga ići i prema novom standardu koji ćemo dogovoriti nakon završetka ovih radova. Sve samo s jednim ciljem, da kada govorimo o zdravstvu, imamo uvjete za liječenje pacijenata koji će biti od koristi njima, ali i svim liječnicima koji ovdje rade – poručio je župan koji je istaknuo i da ga iznimno veseli što je interes za obavljanje radova na ovoj energetskoj obnovi bio velik, a najpovoljnija ponuda je tvrtke JUKIĆ-DAM, koja je za čak 1,3 milijuna kuna niža od predviđenog.

– Što se gradnje nove zgrade bolnice tiče, Županija i OB vode taj projekt, sredstva su osigurana, a interes građevinskih tvrtki postoji. Stoga jedino preostaje vidjeti kako će postupak javne nabave ići – zaključio je župan.

Županija potpisala novih 17 ugovora o dodjeli novca udrugama Najprije veslanje 700 km od Prevlake do Savudrije pa na utrku na Havaje