Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna

Besplatan obrok za 1520 školaraca

Besplatan obrok za djecu
Foto: Robert Anić/PIXSELL/Ilustracija
Projektom „Lunch box faza III“ osigurana je prehrana za učenike u riziku od siromaštva, djecu samohranih roditelja, djecu iz obitelji s troje ili više učenika te djecu nezaposlenih roditelja koja su polaznici osnovnih škola čiji je osnivač Grad Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod je u školskoj godini 2018./2019. osigurao besplatnu prehranu za osnovnoškolce kroz projekt „Lunch box faza III.“ s posebnim naglaskom na djecu slabijeg imovinskog statusa. Ukupna vrijednost ovog projekta, kojim je osigurana besplatna prehrana za ukupno 1520 učenika gradskih osnovnih škola, iznosi 1,499.691,03 kune, a projekt je sufinanciran sredstvima EU u punom iznosu, priopćili su iz gradske uprave.

sportsko-rekreacijski centar Uskoro gradnja najvećeg i najmodernijeg kampa u Slavoniji

Projektom „Lunch box faza III“ osigurana je prehrana za učenike u riziku od siromaštva, djecu samohranih roditelja, djecu iz obitelji s troje ili više učenika te djecu nezaposlenih roditelja koja su polaznici gradskih osnovnih škola. Na ovaj način im se pruža osjećaj sigurnosti te se uklanjanju razlike u materijalnom statusu učenika unutar škole. Istovremeno, na ovakav način se preveniraju i nezdrave prehrambene navike osnovnoškolaca koje utječu na njihov rast, razvoj i motiviranost za obrazovanjem.

Boksački klub Brod: Leon Majstorić, Gabrijel Veočić i Marko Peić državni su prvaci u boksu Godina najvećih uspjeha mladih brodskih boksača Zlatni Gabrijel Veočić već je među pet najboljih u svijetu

Projekt se provodi u okviru otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva – školska godina 2018.-2019.“ za koji Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obnaša ulogu posredničkog tijela prve razine. Ovaj instrument provodi se u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), koji podupire aktivnosti država članica EU u pružanju materijalne pomoći potrebitima. Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. predstavlja osnovni strateški dokument za korištenje i provedbu FEAD-a.

orubica U dvorištu župne crkve osvanuo snježni Isus visok čak 3,5 metra