Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Za građane slabijeg imovinskog stanja

Besplatne kastracije mačaka s područja grada Vukovara i okolice

Mačka
1/2
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Prijave se mogu poslati na e-mail udruga.devet.zivota@gmail.com ili u inbox na Facebook stranici Udruga Devet života

Udruga Devet života na području Osječko-baranjske županije već četvrtu godinu za redom provodi projekt besplatnih kastracija mačaka građana slabijeg imovnog stanja. 

Ministar Marić potpisao Diobni ugovor za nekretninu u Županijskoj ulici Osječko-baranjskoj županiji država darovala nekretnine 'Napokon smo riješili problem star 27 godina'

- Sretni smo da je naš rad i trud prepoznat te da nam se na ovaj način pomaže da preventivno djelujemo kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka, a time i njihova patnja. Zahvaljujemo firmi Virtus – poslovno savjetovanje d.o.o. Zagreb, koja je omogućila da provođenjem projekta besplatnih kastracija mačaka pomognemo i građanima slabijeg imovnog stanja s područja grada Vukovara i okolice. Projekt za to područje već je počeo i trajat će dok ima financijskih sredstava. Partner u projektu nam je ambulanta Anubis klub iz Vukovara, Vijeća Europe 236, s kojom i inače surađujemo. Pozivamo građane slabijeg imovnog stanja (umirovljenici, nezaposleni, građani u blokadi i sl.) koji zbog teže financijske situacije nisu u mogućnosti snositi trošak kastracije mačke da se prijave putem e-maila: udruga.devet.zivota@gmail.com ili putem inboxa na našoj Facebook stranici, stoji u priopćenju Udruge.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Proračun u malom Županija u službi građana Veliki značaj brošure "Proračun u malom 2019."

Nakon prijave Udruzi, građani će dobiti uputu kako pripremiti mačku za kastraciju povratno na e-mail adresu ili inbox (ovisno gdje se jave), te će njihova prijava biti proslijeđena ambulanti. O datumu i vremenu kastracije građani će obavijestiti veterinarska ambulanta Anubis Klub Vukovar.

Ako znate za nekoga tko nema internet, nije na društvenim mrežama i ne zna za ovaj vid pomoći, a potrebna mu je, možete nam javiti na e-mail: udruga.devet.zivota@gmail.com.

Iz Udruge još napominju kako je mačke u ambulantu potrebno donijeti u zakazano vrijeme, te da životinje moraju biti donesene u transporterima (ne u rukama ili kutijama). Potrebno je sa sobom ponijeti i dokaz o socijalnom statusu (odrezak ili rješenje o visini mirovine, potvrdu o nezaposlenosti ili bilo koju drugu potvrdu o socijalnom statusu) i osobnu iskaznicu.

Energetska obnova škola u Osječko-baranjskoj županiji Osječko-baranjska županija Županija obnavlja 19 škola Osječko-baranjski župan Ivan Anušić Razgovor s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem Već imamo i lokaciju za novi KBC Osijek, pristupačniju pacijentima