Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
učenje po metodama univerzalne sportske škole

Besplatni košarkaški treninzi za sve djevojke

Foto: Grad Šibenik
Treninzi će se održavati u popodnevnim satima u sportskoj dvorani  "Meterize" i to utorkom i četvrtkom od 17:00 – 18:00 sati

Grad Šibenik i Zajednica sportova grada Šibenika u suradnji s Hrvatskim Olimpijskim odborom od listopada ove godine pokrenuli su pilot projekt besplatne poduke bavljenja sportom djece, isključivo predškolskog uzrasta. Projekt je krenuo s muškom košarkom i karateom i to vrlo uspješno na obostrano zadovoljstvo djece i klubova.

Počele pripreme za Advent u Šibeniku kiti se i uređuje Počele pripreme za nadolazeći Advent u Šibeniku

Osim muške košarke i karatea u ovaj projekt se uključuje i ženska košarka, odnosno Ženski košarkaški klub "Šibenik" čiji stručni kadar će dva puta tjedno sasvim besplatno podučavati djecu predškolskog uzrasta košarkaškim vještinama po metodama univerzalne sportske škole. Program i rekviziti su prilagođeni djeci predškolskog uzrasta.

Treninzi će se održavati u popodnevnim satima u sportskoj dvorani  "Meterize" i to utorkom i četvrtkom od 17:00 – 18:00 sati.

Program rada s djecom predškolskog uzrasta isključivo je izrađen od strane Ženskog košarkaškog kluba „Šibenik“ koji je dobio povjerenje da provodi ovaj projekt.

Mural u Šibeniku posvećen Vukovaru 27. obljetnica dana sjećanja na žrtve vukovara Završen mural posvećen gradu heroja - Vukovaru

Cilj ovog projekta je omogućiti djeci grada Šibenika ulazak u svijet sporta na stručan i profesionalan način. Također, besplatnim bavljenjem sportom cilj je stvoriti naviku roditeljima da od samih početaka djetetova odrastanja steknu naviku da sport treba biti način života njihove djece.

Početak pilot projekta ženske košarke i prvo okupljanje djece je u utorak 4. prosinca 2018. g. 

Svi zainteresirani roditelji koji žele da im djeca uđu u svijet košarke, igre i druženja mogu svoje dijete dovesti na naznačene termine u sportsku dvoranu "Meterize", a za sve dodatne informacije kontakt osoba u Ženskom košarkaškom klubu "Šibenik" je gosp. Petar Zlatoper (mob:  099 346 6180).

Šibenik u listopadu zabilježeno 43 % više noćenja i 39 % više dolazaka Šibenska posezona ruši rekorde