Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
27. obljetnica dana sjećanja na žrtve vukovara

Završen mural posvećen gradu heroja - Vukovaru

Mural u Šibeniku posvećen Vukovaru
1/12
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Mural su izradili umjetnici Lovro Vudrag i Karlo Plahinek, a prema idejnoj skici, mural se sastoji od dva segmenta koju čine prepoznatljivi simboli, Vukovarski vodotoranj i Šibenski most

U Ulici grada Vukovara u Gradu Šibeniku dovršen je mural u spomen na grad heroja, a u povodu nadolazeće 27. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

"Uoči nadolazećeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odlučili smo se potporni zid u ulici koja nosi ime ovog grada oslikati prepoznatljivim simbolima obaju gradova te tako simbolično odati počast herojskoj obrani Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata. Grad Šibenik i Grad Vukovar povezuje dugogodišnji Sporazum o prijateljstvu, a oba grada su ujedno i stradalnici Domovinskog rata.", kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Foto: Grad Šibenik

Mural su izradili mladi umjetnici Lovro Vudrag i Karlo Plahinek, a prema idejnoj skici, mural se sastoji od dva segmenta koju čine prepoznatljivi simboli, Vukovarski vodotoranj i Šibenski most.
 
"Lijeva kompozicija prikazuje vodotoranj u nastanku i nakon Domovinskog rata, dok desna kompozicija sačinjava staru grafiku panorame Šibenika i Šibenskog mosta kao simbola modernijeg doba, ali ujedno i obrane grada Šibenika u Domovinskom ratu.", navode autori.

Izložba Nenada Barinića - Vukovar: Haš bazirana na stvarnim događajima Otvorena izložba s glavnim likom dragovoljca koji je nestao u Vukovaru '91. Dan sjećanja na žrtve Vukovara Gorički školarci za Vukovar