Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
WIFI4EU

Besplatno surfanje internetom na četiri lokacije u Kutini

Foto: Grad Kutina
Wi-Fi je postavljen i na Trgu dr. Franje Tuđmana

U Kutini je na nekoliko lokacija omogućen besplatan pristup bežičnom internetu. Naime, prema natječaju WIFI4EU, od Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA) Grad Kutina dobio je sredstva za isporuku WiFi opreme, odnosno instaliranje bežičnog interneta.

U Kutini održana prva u nizu radionica Brend strategijom do regionalne turističke ponude koja objedinjuje sve moslavačko

Cilj je projekta postavljanje WiFi-ja na javnim mjestima u gradovima i općinama, kako bi građani imali besplatan pristup bežičnom internetu na mjestima javnog života, poput parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, zdravstvenih ustanova i muzeja diljem Europe. Projekt je vrijedan gotovo 120.000 kuna. INEA je sufinancirala spomenuti projekt do 15.000 EUR (s uključenim PDV-om), dok je preostali iznos sufinanciran iz proračuna Grada Kutine.

Spomenute radove odradila je tvrtka Callidus GRUPA d.o.o. iz Zagreba nakon provedenog postupka javne nabave u kojem je ponuda navedene tvrtke ocijenjena kao najbolja. Tako građani i posjetitelji Kutine na Trgu dr. Franje Tuđmana, Trgu kralja Tomislava, u Sportskom centru te u Klubu mladih Baraka već dulje vrijeme mogu bezbrižno surfati internetom.

USKRSNA RADIONICA Dječje čestitke za djecu iz Centra Svitanje

Uz besplatan internet na Trgu dr. Franje Tuđmana postavljen je otprije i InfoSmile “OUTY”, digitalni interaktivni LED displej na kojem se mogu vidjeti sve aktualnosti u gradu te korisne informacije. Uz displej postavljena je i klupa za odmor s korisnim dodacima, poput mogućnosti punjenja mobitela za svakog prolaznika, pješaka i biciklista koji se nađe u blizini.