Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor

Bibliobusna služba na 38 stajališta

bibliobus
Foto: Kristijan Toplak

Virovitičko-podravska županija sufinancirat će ustroj i rad bibliobusne službe na svom području u idućih pet godina s 255.000 eura.

– Pokretne knjižnice u Hrvatskoj iznimno su važan i nezamjenjiv dio knjižnične usluge u područjima gdje nije moguće organizirati druge oblike knjižnice. One imaju veliko značenje u obrazovno-kulturnom razvoju i tako pridonose podizanju kvalitete života korisnika, osobito u ruralnim područjima s relativno slabom naseljenošću – naglasila je Silvija Perić, voditeljica Županijske matične razvojne službe Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Županijska pokretna knjižnica imat će, zasad, 38 stajališta, a obilazit će ih svaka dva tjedna.

SVEČANOJ SJEDNICI Županijske skupštine nazočili su brojni uzvanici, među kojima su bili i premijer Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman virovitičko-podravska županija "Ulaže se u zdravstvo, nove vrtiće i škole, a standard raste" ZGRADA će se prostirati na 2200 četvornih metara i niknut će na prostoru bivše vojarne, na zemljištu koje je darovao Grad Ministrica Nina Obuljen Koržinek obišla je gradilište Nova arhivska zgrada vrijedna 4 milijuna eura Igor Andrović virovitičko-podravska županija "Brzom cestom do Zagreba stizat ćemo za sat vremena, to otvara vrata gospodarstvu"