Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Zapošljavanje žena

Biciklima će brže i lakše pomagati starijim i nemoćnim osobama

Podjela bicikala u Požegi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Projekt vrijedan 5,5 milijuna kuna financira se iz Europskog socijalnog fonda, a realizira se u sklopu programa zapošljavanja žena “Zaželi”

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić podijelio je 20 bicikala ženama koje će u sklopu projekta PUK40 pomagati starima i nemoćnima. S pomoću projekta priliku za rad dobilo je 40 teže zapošljivih Požežanki koje su dulje vrijeme prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a. U iduće dvije godine one će svakodnevno obilaziti 210 sugrađana u nepovoljnom položaju i pružati im pomoć u kući.

– Bicikli su zdravo i dobro prijevozno sredstvo koje će poslužiti da se u kraćem razdoblju obiđe veći broj korisnika, pa ovo je i svojevrsna promocija zdravog života u našem gradu. I dalje ćemo raditi na tome da pomažemo našim sugrađanima u potrebi – rekao je Puljašić. Projekt vrijedan 5,5 milijuna kuna financira se iz Europskog socijalnog fonda, a realizira se u sklopu programa zapošljavanja žena “Zaželi”. Istodobno s radom zaposlene žene pohađaju i radionice za gerontodomaćice i pomoćne kuharice.     

Dan narcisa Požega Obilježen Dan narcisa - dan posvećen borbi protiv raka dojke