Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
7,2 milijuna kuna

Biciklističkom stazom povezali bi Strmec, Orešje i Bestovje

Foto: Zagrebačka županija/Ilustracija
Osim troškova gradnje biciklističke staze, koja je predviđena u duljini od 3,3 kilometra i širini od 2,5 metara, projektom su predviđena i odmorišta te postavljanje javne rasvjete cijelom dionicom

Grad Sveta Nedelja trenutačno je u trećoj fazi prijave na fondove EU projekta za izgradnju biciklističke staze od novog rotora preko Strmca i Orešja do Bestovja.

sveta nedelja opet predvodnik Javne usluge moći će se platiti kriptovalutama

Projekt, koji je Grad prijavio 26. veljače, vrijedan je 7,2 milijuna kuna, a sredstvima EU pokrilo bi se 85% investicije, odnosno oko 6,2 milijuna kuna. Osim troškova gradnje biciklističke staze, koja je predviđena u duljini od 3,3 kilometra i širini od 2,5 metara, projektom su predviđena i odmorišta te postavljanje javne rasvjete cijelom dionicom.

Praćenje sredstava za sport i vatrogastvo u Svetoj Nedelji postalo transparentnije Uz novi sustav sportaše i vatrogasce više neće zatrpavati papirologijom i registrima

Projektom će se povećati broj pješaka i biciklista koji će svakodnevno koristiti stazu, a time će se, ističu u Gradu, smanjiti i upotreba automobila što će dovesti do smanjenja negativnih ekoloških utjecaja prometa.