Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
sveta nedelja opet predvodnik

Javne usluge moći će se platiti kriptovalutama

Foto: Grad Sveta Nedelja
U početku ne očekujemo veliki odaziv korisnika, no s vremenom će se pokazati prednosti ove usluge, koja s punim radom kreće na jesen, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi

Osim standardnog novca, Grad Sveta Nedelja uvodi i uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja.

Praćenje sredstava za sport i vatrogastvo u Svetoj Nedelji postalo transparentnije Uz novi sustav sportaše i vatrogasce više neće zatrpavati papirologijom i registrima

– Drago mi je što smo među prvim gradovima u svijetu koji uvode ovakav način plaćanja. U Svetoj Nedelji postoje poduzeća koja koriste kriptovalute, kao što je Greyp Bikes Mate Rimca, koja će na taj način moći platiti komunalnu naknadu. Uvođenjem ovakvih usluga šaljemo poruku da smo okrenuti budućnosti i spremni diktirati tempo promjena – rekao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Procesiranje znači konverziju kriptovalute u kune prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge, a vršit će se preko platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin. Svoje zadovoljstvo sklopljenim partnerstvom nije skrivao ni Nikola Škorić, direktor tvrtke Electrocoin d.o.o. koja će vršiti uslugu procesiranja kriptovalute.

Obilježavanje blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, ove godine posebno emotivno Vatrogascu godine nagradu uručila djevojka kojoj je spasio život

– Ovakav način plaćanja koriste još dvije države u SAD-u, dva grada u Kanadi i jedan u Švicarskoj, tako da je Grad Sveta Nedelja svakako jedan od pionira promjena – istaknuo je direktor. Sam proces plaćanja traje desetak sekundi, a to je demonstrirano i na konferenciji za medije, kada je putem aplikacije PayCek uplaćena i donacija SOS Dječjem selu Hrvatska.

– U početku ne očekujemo veliki odaziv korisnika, no s vremenom će se pokazati prednosti ove usluge, koja s punim radom kreće na jesen – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi.