Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekti u Gatu

Biciklističkom stazom uskoro i do Kitišanaca

Foto: Grad Belišće
Uz biciklističku stazu gradi se i prilazna cesta do NK Gat

U tijeku su radovi na tri vrijedna projekta u prigradskom naselju Gat. Prvi je rekonstrukcija prilazne ceste do NK Gat, vrijedna 424.364 kune s PDV-om.

Okončani projekti vrijedni ukupno 158.661 kunu Vrtne sjenice dobila još četiri naselja

Kod vatrogasnog doma, nadalje, završena je izrada i postavljena je vrtna sjenica vrijedna 40.000 kuna s PDV-om.

Treći je projekt Mobilnost u gradu Belišću, a obuhvaća izgradnju biciklističke staze između prigradskih naselja Gat i Kitišanci i vrijedan je 4,282.627 kuna s PDV-om. Buduća biciklistička staza duljine 4,2 kilometra prostire se u pojasu državne ceste D34 kroz Ulicu kralja Zvonimira u Gatu te dalje od Gata do Kitišanaca. Gradnja nove biciklističke staze doprinijet će povećanju sigurnosti biciklista i omogućiti im prometovanje na relaciji prigradska naselja (Gat, Veliškovci, Tiborjanci) – Belišće, odnosno prigradska naselja – Valpovo, uz primjerenu zaštitu u odnosu na motorni promet.

S obzirom na to da je riječ o "nedostajućoj karici" u postojećoj mreži biciklističkih staza na području grada, njezinim dovršenjem omogućit će se kontinuitet biciklističkog putovanja do naselja Belišće uz potpuno zaobilaženje državne ceste.

Grad donio 21 mjeru pomoći i štednje za smanjenje ekonomskih šteta Pomoć tvrtkama i građanima, manje plaće gradonačelniku i direktorima

Iako je osnovna svrha nove infrastrukture osigurati djelotvornu dopunu postojećem sustavu javnog prijevoza, njezina će gradnja istovremeno pridonijeti zadovoljenju i drugih zdravstvenih i rekreativnih potreba stanovništva i pridonijeti razvoju lokalne i regionalne turističke ponude te postati važan turistički resurs u pozicioniranju grada kao cikloturističke destinacije.