Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpisan ugovor o gradnji gospodarskog centra u Osijeku, rok 18 mjeseci

Bit će to prostor za sajmovanje i poslovnu komunikaciju

Foto: Osječko-baranjska županija
Površinom od 5000 kvadrata zatvorenog i 25.000 kvadrata otvorenog prostora u gospodarskom centru bit će omogućeno održavanje brojnih manifestacija

Župan Ivan Anušić s predstavnicima odabranih izvođača radova odnosno zajednice ponuditelja Projektgradnje plus d.o.o. iz Gornje Vrbe i Osijek-Koteksa d.d. iz Osijeka potpisao je protekli tjedan ugovor o gradnji zgrade prvog gospodarskog centra u Osijeku.

U prvoj polovici godine ostvareno 86 posto noćenja u odnosu na 2019. Za svako ostvareno noćenje agencijama 50 kuna potpore

Kapitalni projekt

Radovi su vrijedni 65,5 milijuna kuna, a moraju biti završeni u roku od 18 mjeseci.

– Nakon što smo prije četiri godine počeli razmišljati o gradnji gospodarskog centra, u što smo uključili i Grad Osijek koji je darovao zemljište na tzv. S-cesti, te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU koje se uključilo s 45 milijuna kuna u gradnju, sada smo potpisali ugovor o gradnji zgrade prvog gospodarskog centra i gradnja može početi. Uz regionalni distribucijski centar za voće i povrće, to je još jedan od kapitalnih projekata u našoj županiji, a površinom od 5000 kvadrata zatvorenog i 25.000 kvadrata vanjskog prostora u novom će gospodarskom centru biti omogućeno održavanje niza manifestacija i uopće sajmovanja potrebnog zbog izravne komunikacije između ponuđača i kupaca te poslovne suradnje – rekao je župan Anušić.

U NOVOM SAZIVU 37 VIJEĆNIKA P. Ćosić opet na čelu Županijske skupštine

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak naglasila je da će gospodarski centar puno značiti poduzetnicima i obrtnicima u izlaganju proizvoda i poslovnoj komunikaciji. Uz prvu zgradu gradit će se i kongresni centar te prostori za poslovanje malih i srednjih poduzetnika, a Ministarstvo će s Vladom i dalje pratiti taj projekt. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić podsjetio je da je riječ o strateškom projektu za Grad i Osječko-baranjsku županiju kojima je cilj poticanje gospodarstva i poduzetništva uz osiguravanje potrebne infrastrukture.

Suradnja Grada i Županije

– Grad Osijek je u projektu sudjelovao putem ITU mehanizma u vrijednosti od 15 mil. kuna te dodjelom zemljišta vrijednog 26 mil. kuna. Ulaganje u gospodarstvo je i jedna od najboljih demografskih mjera. Osijek i Osječko-baranjska županija moraju biti predvodnici rasta i razvoja na istoku Hrvatske, a to je samo jedan od projekata koje ćemo realizirati – rekao je Radić.