Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U prvoj polovici godine ostvareno 86 posto noćenja u odnosu na 2019.

Za svako ostvareno noćenje agencijama 50 kuna potpore

Foto: Međimurska županija
Bespovratne turističke potpore županija dodjeljuje od 2011. godine i dosad je uručeno više od dva milijuna kuna

– U turizmu nema rezultata preko noći, već je potrebno sustavno i strateško planiranje. Ulaganjem u nove turističke sadržaje, u infrastrukturu te uključivanjem i poticanjem dionika u turizmu, poljoprivrednika, malih obiteljskih gospodarstava i domaćih proizvođača Međimurje se razvilo u jednu od najuspješnijih destinacija kontinentalnog turizma. To potvrđuju i podaci prema kojima je u prvoj polovici ove godine ostvareno 86 posto noćenja i 87 posto dolazaka domaćih gostiju u odnosu na 2019., odnosno u razdoblje prije koronavirusa – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

U NOVOM SAZIVU 37 VIJEĆNIKA P. Ćosić opet na čelu Županijske skupštine

Osigurano 450.000 kuna

Međimurska županija raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2021. i javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora putem sufinanciranja rada turističkih agencija i organizatora putovanja, za koje je osigurano ukupno 450.000 kuna. Govoreći o rezultatima u turizmu, Posavec je dodao da je u odnosu na 2020. u istom razdoblju zabilježen porast od 27 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima.

Radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa, posebice u financijski najugroženijem turističkom sektoru, Međimurska županija otvorila je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora kojim želi potaknuti porast turističkog prometa i turističke potrošnje u Međimurju.

završena realizacija velikog infrastrukturnog projekta na Savi Nova ulazna EU luka dat će zamah razvoju gospodarstva u Slavoniji

Financijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 50.000 kuna osigurana su u proračunu županije za 2021., a za potpore mogu se kandidirati sve pravne i fizičke osobe koje su registrirane kao turistička agencija, sukladno važećim propisima o pružanju usluga u turizmu u Hrvatskoj, čiji turisti putem njihovih programa ostvaruju turistička noćenja na području Međimurja.

Potpora Međimurske županije iznosi 50 kuna po ostvarenom turističkom noćenju na području županije, a potpore će se isplaćivati na temelju prijava organizatora putovanja, i to do kraja 2021. godine ili do iskorištenja predviđenih sredstava.

Riznica – kruna turizma

– Naša je namjera da podignemo broj organiziranih dolazaka u Međimurje, jer u 90 posto slučajeva gosti sami rezerviraju svoj smještaj. U posljednjih godinu dana otvorili smo brojne zanimljive turističke sadržaje, od Eko muzeja Međimurje malo, Centra za posjetitelje Med dvemi vodami i Matulova grunta, a uskoro otvaramo i Riznicu Međimurja u Starom gradu Zrinskih koja će biti kruna našeg turizma – naglasio je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, dodavši da su dobar smjer razvoja međimurskog turizma nedavno potvrdili i turistički vodiči iz cijele Hrvatske koji su u organiziranom dolasku upoznali turističke sadržaje naše županije.

SKUPŠTINA VIJEĆA UČENIKA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE Želimo da što više mladih ostane u našoj županiji

Bespovratne turističke potpore Međimurska županija dodjeljuje od 2011. i dosad je uručeno više od dva milijuna kuna. Rezultat je, ističu, stotinjak novih turističkih projekta. U 2020. godini na javni poziv pristigle su rekordne 33 prijave, a prihvaćene su 22, najviše dosad.