Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
SKUPŠTINA VIJEĆA UČENIKA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Želimo da što više mladih ostane u našoj županiji

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Marko Marušić sa školarcima je razgovarao putem Zooma

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sudjelovao je ovih dana u radu 3. sjednice Skupštine Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj se razgovaralo i o organizaciji Međunarodnog tjedna mladih te razmjeni mladih kroz program Erasmus+. Na početku sjednice koja je održana putem platforme Zoom članove Vijeća učenika županije pozdravio je župan Marušić rekavši kako se nada da će ostati raditi u županiji.

Župan Marko Marušić u Siraču: 'Suradnja je jedan od preduvjeta za razvoj Općine'

– Ja sam predstavnik mlade generacije i najmlađi sam župan u Hrvatskoj, stoga sigurno imam i drukčije poglede na politiku i na funkcioniranje. Nije velika razlika između vas i mene i poručujem da želim biti prijateljski otvoren prema svima vama. Meni kao mladoj osobi jedan od imperativa će biti stvaranje što bolje klime u županiji kako bi je što manje mladih napustilo. Otvoren sam za sve vaše prijedloge, kritike i nove ideje koje će vam pomoći. Nemojte se ustručavati pitati i dati nam savjet, ali i konstruktivna kritika uvijek je dobrodošla. Jer cilj nam je svima isti, da vama bude bolje, da nakon završenog školovanja ostanete u našoj županiji i imate posao. Uvijek ću biti na raspolaganju mladima i vjerojatno imamo i neke iste poglede, tako da, vjerujte mi, imate jednog prijateljskog župana na raspolaganju – rekao je župan.

U VINKOVCIMA ODRŽAN KONCERT VIVU Poznati taktovi odjekivali središtem grada

Predsjednica Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije Larija Jukić zahvalila je županu Marušiću na sudjelovanju u radu sjednice i naglasila kako im je drago da imaju župana koji ih razumije i koji ih je spreman poslušati. Inače, Međunarodni tjedan mladih održava se u kolovozu, a na području Bjelovarsko-bilogorske županije većina događanja održavat će se u Sportsko-rekreacijskom centru Kukavica. Bit će to prilika za druženje mladih, brojna sportska i kulturna događanja, ali i mjesto neformalnog učenja i razmjene iskustava.