Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Marko Marušić u Siraču:

'Suradnja je jedan od preduvjeta za razvoj Općine'

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Radovi na obnovi mosta pri kraju su, traju četiri mjeseca, a vrijednost radova koji su obuhvatili i neke druge stvari je oko 1,9 milijuna kuna

Radove na obnovi mosta Željnjak u Siraču, koji su pri samom kraju, obišao je ovih dana Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. U Siraču je taj dan proveo radno, a ujedno je to i jedno od prvih mjesta koje je Marušić posjetio u ulozi župana.

RADOVI U SREDIŠTU GRADA Uređeno parkiralište iza JVP-a Slatina

Napokon dva traka

Vrijednost radova na mostu je oko 1,9 milijuna kuna, radovi su trajali 4 mjeseca, a Igor Supan, načelnik Općine Sirač, kazao je da su osim mosta odrađene i druge stvari.

– Velika mi je čast što je župan došao kod nas u Sirač nakon ni tjedan dana od preuzimanja vlasti u Županiji. Time samo potvrđuje da će suradnja biti jako dobra i da će općina Sirač napokon biti dio ove naše županije. Do sada je ovim mostom mogao proći samo jedan auto. Sada su napravljena dva traka i dva automobila mogu istodobno preko mosta, a uređeni su i okolni prilazi i okolne ceste te je ovo jedan od preduvjeta za daljnje asfaltiranje Tomislavove ulice – rekao je Igor Supan, načelnik Općine Sirač.

Župan, koji je već upoznat s poteškoćama na toj prometnici, izrazio je zadovoljstvo izvršenim radovima.

U VINKOVCIMA ODRŽAN KONCERT VIVU Poznati taktovi odjekivali središtem grada

– Ova naša suradnja kao mlade i svježe ekipe se nastavlja, a suradnja je jedan od preduvjeta za razvoj općine Sirač. Zahvaljujem za dobro obavljene poslove, rokovi nisu bili probijeni, sve je napravljeno prema propisima. Upoznat sam bio i s dosadašnjim problemom ove prometnice gdje autobusi i kamioni nisu mogli proći jedan pored drugog, bila je ugrožena i sigurnost naše djece, a to je ono o čemu moramo najviše brinuti. Drago mi je da je ovo prošireno, to je jedno reprezentativno zdanje kojega se ni grad ne bi mogao posramiti. Nadam se i budućoj dobroj suradnji u korist cijele općine Sirač – naglasio je župan Marko Marušić u Siraču.

Utkani u povijest

Župan Marušić pogledao je i projekciju dokumentarnog filma „Edo Murtić 1921.-2005“ autora Milana Bešlića, a film je prikazan u povodu stogodišnjice rođenja proslavljenog slikara

– Bjelovarsko-bilogorska županija ima mnoge pojedince koji su utkani u hrvatsku povijest. Edo Murtić svakako je jedan od njih i zlatnim slovima upisan je u našu povijest. Svjetski je priznat umjetnik s više od 150 samostalnih izložbi, a ovaj film dobar je put, kako mojoj generaciji, tako i generacijama koje dolaze iza nas koje imaju priliku učiti i pratiti sve što je Edo Murtić napravio tijekom svog života. To su svakako respektabilne brojke i izložbe koje nam trebaju biti na čast i ponos, kako grada Bjelovara, tako i Velike Pisanice, ali i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije te samim time i Hrvatske – rekao je župan čestitajući autoru Milanu Bešliću na vrijednom ostvarenju.

Asfaltirane ceste, a stigla i rasvjeta Podignuta javna rasvjeta u ulicama Put Podvornic i Laz

Na projekciji dokumentarnog filma o Edi Murtiću okupili su se i Zdravko Zima, savjetnik predsjednika RH za kulturu, prof. Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali te ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović