Izbornik
Naslovnica Gradovi
RADOVI U SREDIŠTU GRADA

Uređeno parkiralište iza JVP-a Slatina

Foto: Grad Slatina
Još preostaje postavljanje ograde

U sklopu uređenja strogog središta grada Slatine, završeno je uređenje parkirališta iza Javne vatrogasne postrojbe Slatina. Radove vrijedne više od 154.000 kuna odradili su djelatnici gradske tvrtke Slatina kom.

EU projekt gradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza Bajkaj i lajkaj: Oko 14 milijuna kuna za sigurnost i pješaka i biciklista

– Osim uređenja ovog dijela parkirališta u samom središtu grada izgrađena je i pješačka staza za sigurnije kretanje pješaka i prilazak parkiranim automobilima. U suradnji s tvrtkom Ceste Bjelovar, završeni su i radovi na označavanju parkirnih mjesta i ostale horizontalne signalizacije. Uređen je i prikladan otok za kontejnere koji su namijenjeni za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada, a koje bi trebali koristiti samo stanari zgrade poslovnog centra. što će se osigurati naknadnom ugradnjom zaštitne ograde. Slatina je, tako, dobila dodatan broj parkirnih mjesta, što će razveseliti brojne građane – rekao je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

Do konačne realizacije ovoga projekta, dodao je, preostaje još samo nekoliko detalja.

VAŽAN PROJEKT Napreduje obnova doma u Grabercu

– Nakon desetak radnih dana još jedno parkiralište u Slatini je završeno i sada je onakvo kakvo je trebalo biti, a ne kakvo je bilo godinama. Sada imamo i pristup za pješake, dobili smo i nekoliko parkirnih mjesta više, a prije svega, dobili smo red na ovom parkiralištu u samom središtu grada koje je sada ljepše, uređenije i osvjetljenije – kazao je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Gradonačelnik je naglasio kako još preostaje postavljanje ograde koja će omeđiti prostor Javne vatrogasne postrojbe od nogostupa i samog parkirališta, što će se u sljedećem razdoblju također riješiti u zajedničkoj suradnji s vatrogascima.