Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
KULTURNO NASLIJEĐE

Bivša stražarnica sad je palača turizma

Foto: V. Ž. ROGULJA/PIXSELL
Završna konferencija projekta "Attractour".

U Međimurskoj palači turizma održana je završna konferencija projekta "Attractour - Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye".

Suradnja s Agronomskim fakultetom Pokrenut postupak brendiranja jaretine u Međimurskoj županiji

Otvorene su dvije turističke atrakcije s centrima za posjetitelje u Čakovcu i Letenyu. Nekadašnja stražarnica u bivšoj čakovečkoj vojarni rekonstruirana je i prenamijenjena u Međimursku palaču turizma koja je postala sjedištem Turističke zajednice Međimurske županije. U rekonstrukciju i opremanje uloženo je, kako je istaknuto, četiri milijuna kuna, a Europska unija sufinancirala je 85 posto.

U mađarskom Letenyu rekonstruiran je dvorac Szapáry. - Objekti su prilagođeni osobama s invaliditetom, slijepim i slabovidnim osobama. Jedan od rezultata su i zajednički turistički paketi za obitelji s djecom, biciklistima te studentima. Svaki od paketa nudi sadržaje zanimljive određenoj skupini turista u Međimurju i na području Letenya s ciljem produljenja trajanja njihova boravka - rečeno je.

Voditeljica projekta Sandra Majsan kaže da je projektom obuhvaćeno više od 660 osoba koje su sudjelovale u 19 različitih aktivnosti poput radionica za predškolsku djecu, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i turističke vodiče.

Vožnja biciklom, cikloturizam Cikloturizam Potpisan ugovor za razvoj cikloturizma u županiji

- Ovo je turistički centar za posjetitelje koji ćemo kroz nekoliko mjeseci dodatno obogatiti. Svi turisti koji dolaze u Međimurje mogu doći u Palaču turizma i zatražiti savjet ili upute. Gornji dio Palače bit će "Međimurje u malom", za što smo dobili dodatna sredstva od Ministarstva turizma - ističe zamjenica župana Sandra Herman. Vodeći partner je REDEA.