Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Cikloturizam

Potpisan ugovor za razvoj cikloturizma u županiji

Vožnja biciklom, cikloturizam
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija
Ukupna vrijednost razvojnih projekata Vukovarsko-srijemske županije, koji ispunjavaju kriterij za dodjelu bespovratnih sredstava, iznose nešto manje od 210 milijuna kuna

Ministar turizma Gari Cappelli i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potpisali su ugovor o sufinanciranju razvoja cikloturizma na području najistočnije hrvatske županije. Ugovor je potpisan nakon 8. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je prošloga tjedna održana u Novoj Gradiški. Kako je istaknuto, vrijednost potpisanog ugovora je 355.300 kuna.

Cikloturizam je sve rašireniji u istočnoj Slavoniji sastanak s ministrom turizma Župan Koren: Podravina i Prigorje idealni su za razvoj cikloturizma

– Vukovarsko-srijemska županija ima goleme turističke potencijale koji se iz godine u godinu razvijaju. Imamo puno prostora i mogućnosti razvoja turizma na našem području i to se ostvaruje. Potpisivanjem ovog ugovora danas, nastavlja se daljnji razvoj cikloturizma u našoj županiji. Zahvaljujem ministru koji je prepoznao ovaj projekt za sufinanciranje, što će zasigurno doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma – rekao je Galić.

Ugovor s ministarstvom Za cikloturizam stiže 337.200 kuna

Potom je Galić s ostalim slavonskim županima te potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem i ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potpisao Dodatak broj 1 Razvojnom sporazumu za područje Slavonije, Baranje i Srijema. U dodatku su navedena područja suradnje kao što su prehrana i bioekonomija, obrazovanje i regionalna infrastruktura, turizam i kreativno društvo te stvaranje regionalnih razvojnih središta temeljem pametne specijalizacije.

Ukupna vrijednost razvojnih projekata Vukovarsko-srijemske županije, koji ispunjavaju kriterij za dodjelu bespovratnih sredstava, iznose nešto manje od 210 milijuna kuna.

Turizam Nova turistička brošura “Vinkovci od A do Ž”