Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Šest mjeseci duga revizija donijela pozitivan rezultat, pohvalio se gradonačelnik

‘Bjelovar je mjerna jedinica za upravljanje javnim novcem i transparentnost’

Foto: Grad Bjelovar
- Ovaj tempo pokušat ćemo zadržati i za generacije koje dolaze. Mi smo napravili nekoliko koraka naprijed u odnosu na druge gradove, a sada je to potvrdila Državna revizija svojim izvještajem - poručio je Hrebak

U skladu sa Zakonom o Državnom uredu za reviziju obavljena je financijska revizija Grada Bjelovara za 2018. kojom su obuhvaćeni svi financijski izvještaji i poslovanje. Utvrđene su činjenice koje su opisane u nacrtu izvješća o obavljenoj reviziji, a nalaz za Grad Bjelovar je pozitivan. Štoviše, Grad Bjelovar dobio je bezuvjetno mišljenje, što ga, već treći put zaredom, svrstava među malobrojne jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj.

ENERGETSKOM OBNOVOM OPĆE BOLNICE BJELOVAR I STOMATOLOGIJE ENERGETSKA OBNOVA OPĆE BOLNICE BJELOVAR I STOMATOLOGIJE Kreće najvrijedniji projekt na području Bjelovara

Ponosni smo

– Revizija se provodila od 1. ožujka do 4. rujna. Dakle, šest mjeseci pregledavanja svih naših dokumenata i svega onoga što smo u 2018. godini radili. Predmeti revizije bili su godišnji financijski izvještaji, izvještaji o prihodima, rashodima, primicima i izdacima, bilancama, izvještaj o promjenama u vrijednosti i obujmu imovine i obveza, izvještaj o rashodima prema funkcijskoj klasifikaciji, izvještaj o obvezama te bilješke uz financijske izvještaje – pojasnio je gradonačelnik naglasivši da ga iznimno veseli ova potvrda izvrsnosti.

– Mjerna jedinica za transparentnost, kao i ispravnost financijskog poslovanja i upravljanja javnim novcem, sve to je Grad Bjelovar. Time se ponosimo i ovaj tempo pokušat ćemo zadržati i za generacije koje dolaze. Mi smo napravili nekoliko koraka naprijed u odnosu na druge gradove, a sada je to potvrdila Državna revizija svojim izvještajem – poručio je Hrebak.

Dodao je da uz revolucionarni potez s ciljem da rad državne uprave bude transparentan, odnosno aplikaciju "Transparentnost", ova potvrda govori o odgovornom trošenju javnog novca.

Program društveno poticanje stanogradnje Bjelovar planira gradnju 27 POS-ovih stanova, cijena kvadrata do 1000 eura, a kamata 2 posto

Mirela Bašić, pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode naglasila je da je 
Grad Bjelovar već treću godinu zaredom dobio bezuvjetno mišljenje.

Dva bezuvjetna mišljenja

– Ovo je prva godina da je revizija obavljena na dva područja, a to su godišnji financijski izvještaji i općenito usklađenost poslovanja.

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, financijski izvještaji Grada za 2018. godinu sastavljeni su u svim značajnijim odrednicama u skladu s odredbama Zakona o proračunu, a usklađenost poslovanja u svim značajnim odrednicama također je obavljena u skladu sa zakonom, drugim propisima i unutarnjim aktima. Za oba područja su dana bezuvjetna mišljenja – kazala je Bašić.