Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo

Blagdan Velike Gospe u svetištu u Gori

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je da je Gora župa u kojoj je on kršten

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić bio je svečanom misnom slavlju koje je na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori predvodio sisački biskup Vlado Košić. Prije mise biskup je u dvorištu svetišta blagoslovio nedavno postavljeni kip Marije s djetetom Isusom, rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavoga, a blagdanskom slavlju prisustvovalo je nekoliko tisuća hodočasnika, od kojih je dio pristigao pješice iz triju petrinjskih župa te iz Gline i okolnih mjesta.

Priznanje za suradnju uz Dan općine Hrvatska Dubica Županija će obnoviti i zgradu Osnovne škole Ive Kozarčanina

Među njima je bio i župan Ivo Žinić koji se u Marinbrodu pridružio tradicionalnoj procesiji, koja se nakon blagoslova vjernika u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini zaputila prema Gori.

– Za blagdan Velike Gospe hodočastimo blaženoj Djevici Mariji ovdje u Gori gdje se u svetištu sisačke biskupije skupi mnoštvo vjernika. Gospu slavimo i kao državni blagdan, ali Gospa je posebno omiljena Hrvatima, zaštitnica Hrvatske i Hrvata. Ja osobno dolazim ovamo jer to je moja župa u kojoj sam kršten i primio sam sve sakramente – rekao je župan u Gori.

Oštećena cesta kroz Donje i Srednje Mokrice Sad sanacija, a nagodinu potpuna rekonstrukcija