Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Oštećena cesta kroz Donje i Srednje Mokrice

Sad sanacija, a nagodinu potpuna rekonstrukcija

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Ivo Žinić na poziv mještana obišao je oštećenu prometnicu na području Petrinje

Tijekom prošlotjednog boravka u Gornjim Mokricama, naselju na području Grada Petrinje, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić obišao je cestu kroz Donje i Srednje Mokrice, dugu 2500 metara. Kako je rečeno, riječ je o županijskoj cesti, koja zbog većih oštećenja zahtijeva obnovu.

Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Sisku Prvo veće ulaganje u zgradu u gotovo pola stoljeća

– Na cesti ima udarnih rupa i mještanima naselja Mokrice obećao sam da ćemo ove godine sanirati te udarne rupe, porezati živicu i pokositi travu uz rub ceste, a za sljedeću godinu planirati potpuno presvlačenje te dionice, od Srednjih Mokrica, kroz Donje Mokrice, do Novog Farkašića. Vjerujem da ćemo u suradnji s Gradom Petrinjom naći zajednički jezik i po modelu 50:50 sljedeće godine sanirati ovu prometnicu. Također smo razgovarali i o mogućnosti osposobljavanja prometnice od Donjih Mokrica preko Međurača za Goru, preko rijeke Šanje. Ljudi ovu cestu nazivaju i „Cestom spasa“ jer su mnogi stanovnici Gora, Strašnika i Sibića ovom cestom pronašli spas tijekom Domovinskog rata. Bit će potrebno sanirati mostove na rijeci Šanji, na Utini i također pokušati sanirati bar dio te ceste i u dogledno vrijeme je i asfaltirati. Ipak, prioritet je ova cesta od Srednjih Mokrica, kroz Donje Mokrice, do Novog Farkašića, koju ćemo ove godine sanirati, a sljedeće godine potpuno obnoviti – rekao je župan.

Maksimalni doseg automobila s jednim punjenjem je 449 kilometara Prvi električni automobil u županijskoj upravi Župan: Isplativ je, godišnja ušteda na održavanju i gorivu je 30.000 kn ŽUC i Lipovljani Sanacija ceste u naselju Kraljeva Velika