Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Sisku

Prvo veće ulaganje u zgradu u gotovo pola stoljeća

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Radovi su počeli protekli tjedan, a završit će u listopadu iduće godine

Počeli su radovi na energetskoj obnovi Doma zdravlja, prvom većem ulaganju na objektu u gotovo pola stoljeća. Radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja vrijedni su 7,915.159,44 kune, od čega 4,737.475,81 kunu sufinancira Europska unija. Ostatak potrebnih sredstava osigurat će Dom zdravlja čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija.

Edukativno-prezentacijski centar Natura Sisačko-moslavačke županije U starom bolničkom prostoru u Petrinji učit će se o biljnom i životinjskom svijetu

– Iznos od 3,177.683 kune bit će financiran kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) s 0,25% kamata. Rok otplate ovog kredita je 13 godina – poručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Projekt uključuje povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa prema negrijanom prostoru i krova iznad grijanog prostora, zatim zamjenu vanjske stolarije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih mjerila energenata i vode.

– Nakon završetka radova na objektu očekujemo uštedu energije od 56 posto, smanjenje CO2 za 50 posto i na kraju je važno napomenuti da ćemo energetski razred s F promijeniti u C – poručila je ravnateljica Doma zdravlja Sisak Ankica Grubišić. Završetak radova očekuje se krajem listopada sljedeće godine.

Stjepan Kožić zagrebačka županija Niže zakupnine liječnicima u seoskim sredinama