Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zagrebačka županija

Niže zakupnine liječnicima u seoskim sredinama

Stjepan Kožić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pri davanju u zakup poslovnih prostorija doma zdravlja zakupnina će se određivati prema novim kriterijima s koeficijentima, to jest prema površini poslovnog prostora, zoni u kojoj jest, starosti objekta i s obzirom na to koriste li se ordinacijom jedan ili dva zakupca

Zagrebačka Županijska skupština prihvatila je izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. prema kojemu su prihodi bili 655 milijuna kuna i rashodi 617 milijuna, a odlučeno je i da zakup poslovnih prostorija liječnicima u seoskim sredinama bude povoljniji.

Županija raspisala natječaj Za poduzetničke zone i inkubatore Županija osigurala 1,7 milijuna kuna

Odlučeno je da će se zakupnina pri davanju u zakup poslovnih prostorija doma zdravlja određivati prema novim kriterijima s koeficijentima, to jest prema površini poslovnog prostora, zoni u kojoj jest, starosti objekta i s obzirom na to koriste li se ordinacijom jedan ili dva zakupca.

- Vodili smo se činjenicom da je u ruralnim područjima sve teže dobiti liječnika jer ima daleko manje pacijenata od gradskih sredina i stoga će oni plaćati znatno nižu najamninu od one u gradovima - rekao je župan Stjepan Kožić.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2018. poslovali su pozitivno, osim Doma zdravlja Zagrebačke županije, koji je iz vlastitih financijskih sredstava morao financirati troškove specijalizacije 17 liječnika jer je kasnila uplata ugovorenog novca.

Na sportskom susretu okupilo se 1500 umirovljenika Sportski susreti U sedam disciplina natjecalo se 1050 umirovljenika

Također, na Skupštini je odlučeno da će se povelja Zagrebačke županije dobitnicima dodijeliti na svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije 17. srpnja.

Među dobitnicima javnih priznanja su ravnateljica Osnovne škole "Sveta Nedjelja" Anica Magdalenić, Trgovačko društvo "Tabacco" iz Zaprešića za proizvod "Hrvatski kišobran", Trgovačko društvo BIO-ZRNO iz Nove Kapele u općini Dubravi, predsjednik Crvenoga križa Velike Gorice Ivan Jurkin, Udruženje obrtnika iz Zaprešića i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Jastrebarskog.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu dodijelit će se čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskome pjevačkom društvu "Jeka" iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić, a nagrada za iznimna dostignuća u proteklome jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se udruzi Svetojanskim mažoretkinjama.

Nagrada za životno djelo dodijelit će se kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu - Belom iz Zaprešića.

Iz svog proračuna Općina svim osnovcima za kraj škole poklonila tablet Automobili su vrijedni 590.000 kuna Zagrebačka županija Patronaži Doma zdravlja uručeno devet novih vozila