Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Patronaži Doma zdravlja uručeno devet novih vozila

Automobili su vrijedni 590.000 kuna
1/6
Foto: Zagrebačka županija
Ključeve novih automobila patronažnim je sestrama uručio zagrebački župan Stjepan Kožić

Patronažnoj službi Doma zdravlja Zagrebačke županije uručeno je prošlog tjedna u Samoboru devet osobnih vozila vrijednih 590.000 kuna. Sestrama patronažne službe osam ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije ključeve vozila predao je župan Stjepan Kožić. Sve ispostave dobile su po jedno, a najveća u županiji, ona velikogorička, dva vozila.

Županiji darovano zemljište za novu zgradu dječje bolnice u Gornjoj Bistri Dvorac iz 1773. teško bolesna djeca zamijenit će suvremenom bolnicom

– Ovime podižemo standard usluge patronažne službe. U protekle dvije godine nabavili smo 20 vozila, a danas predajemo dodatnih devet. Županija godinama kontinuirano ulaže u zdravstvo. Patronaža je, prije svega, veza naših žitelja s liječnicima u Domu zdravlja i taj spoj treba biti što kvalitetniji i bolji. Posebno bih zahvalio medicinskim sestrama koje rade ovaj posao i prije svega brinu o starijim i usamljenim osobama – kazao je župan Kožić, dodavši da Županija, osim u primarnu zdravstvenu zaštitu, znatno ulaže i u energetsku obnovu zgrada Doma zdravlja.

– Ispostavu u Samoboru za energetsku obnovu prijavit ćemo iduće godine – dodao je župan.

Osim vozila, za Dom zdravlja u Samoboru nabavljen je i najmoderniji digitalni mamomat, odnosno mamografski uređaj, vrijedan 448.000 kuna.

– Ulaganje u mamografski uređaj uistinu je hvalevrijedno. Veseli nas što će stanovnice Samobora u svome gradu moći obaviti mamografski pregled. Podržavamo ovakva ulaganja, neka ih na području županije bude što više – kazala je zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković.

Primopredaji vozila i stavljanju u funkciju novonabavljenog mamomata prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak.

Otvoren natječaj kojim se potiče korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Županija kućanstvima daje milijun kuna za solarno grijanje i kondenzacijske kotlove